عواقب جوییدن ادامس _هفت ویک
جویدن آدامس سابقه بسیار طولانی در میان مردم دارد. در زمان های قدیم شیره درختانی مانند صنوبر را به شکل آدامس می جویدند. بیشتر آدامسهای امروزی از لاستیک مصنوعی ساخته میشوند. درحالت کلی جویدن آدامس امری بدون خطر و عارضه است.
ترکیبات ادامس
صمغ: پایه غیرقابل هضم و لاستیکی که آدامس دارد، کیفیت جویدنی آن است.
رزین: معمولا برای محکم شدن و نگه داشتن آدامس اضافه می شود.
پرکننده ها: پرکننده هایی مانند کربنات کلسیم یا تالک، برای دادن بافت آدامسی مورد استفاده قرار می گیرند.
مواد نگهدارنده: اینها برای افزایش طول عمر آدامس اضافه می شوند. رایج ترین انتخاب یک ترکیب آلی به نام هیدروکسی پرولین است.
نرمکننده ها: اینها برای حفظ رطوبت و جلوگیری از سفت شدن آدامس استفاده می شوند. می توانند از موم هایی مانند پارافین و یا روغن های گیاهی استفاده کنند.
شیرین کننده ها: آدامس های بدون قند از الکل های شکری، مانند زایلیتول و شیرین کننده های مصنوعی مانند اسپارتام استفاده می کنند.
طعم دهنده ها: اضافه کردن طعم های مورد نظر آنها می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.
اکثر تولید کنندگان آدامس، مواد اولیه دقیق خود را مخفی نگه می دارند. آنها اغلب به ترکیب ویژه خود از صمغ، رزین، پرکننده، نرمکننده ها و آنتی اکسیدان ها به عنوان "پایه" اشاره می کنند. تمام موادی که در پردازش آدامس مورد استفاده قرار می گیرند، باید "خوراکی" باشند و برای مصرف انسان مناسب باشند.
مزایای آدامس
جوییدن بیش از حد آدامس می تواند اثرات منفی مانند فشار فک یا میگرن را به همراه داشته باشد اما استفاده صحیح از آن اثرات مثبتی را به بار می آورد که در ادامه به ده مورد از آن ها اشاره شده است.
۱.جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و بهبود سلامت دهان
جویدن آدامس های بدون قند به مدت بیست دقیقه بعد از صرف غذا عملکردی شبیه به دهان شویه و خمیر دندان حاوی فلوراید را دارند بنابراین از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کنند به این صورت که با افزایش ترشح بزاق دهان ذرات و اسیدهای غذایی روی دندانها را از بین برده و حتی به استحکام و تقویت مینای دندان کمک می کنند برای جلوگیری بیشتر از پوسیدگی دندان ها مصرف آدامس های حاوی زایلیتول و مواد معدنی بیشتر توصیه می شود.
۲.تسهیل کردن رفلاکس اسید
رفلاکس اسید یک مشکل پیچیده است که در آن اسیدهای معده به طور همزمان به مری و قفسه سینه صدمه می زنند و باعث سوزش در گلو و قفسه سینه می شوند با کمال تعجب یکی از روش های مناسب برای کاهش رفلاکس اسید جوییدن آدامس است به این صورت که لوله غذایی را پاکسازی و اثر اسیدها را خنثی می کند براساس یک مطالعه آدامس با افزایش رفلکس بلع و خنثی کردن اسیدها مری را پاک سازی می کند زیرا آدامس با قلیایی تر کردن بزاق رفلاکس اسید را کاهش می دهد و ضمن کاهش التهاب تسکین دهنده نیز می باشد.
۳.بهبود بخشیدن به روند هضم غذا
جوییدن آدامس هیچ تاثیر مستقیمی بر روند هضم غذا ندارد در واقع مصرف آن قبل از غذا سبب بهبود هضم می شود به این صورت که عمل جوییدن باعث تحریک دهان به تولید بزاق می شود و این اتفاق سبب آمادگی سیستم گوارش توسط اسیدهای گوارشی برای وعده غذایی می گردد بنابراین نه تنها در بلع غذا سهولت ایجاد خواهد شد بلکه با آماده شدن معده روند هضم نیز بهبود می یابد و همچنین جوییدن آدامس بعد از صرف غذا با تحریک بیشتر روند هضم به جلوگیری از سوء هاضمه کمک می کند.
4. ممکن است به شما در کاهش اشتها و احساس گرسنگی کمک کند
عمل جویدن آدامس ممکن است سبب احساس سیری بیشتر و کاهش گرسنگی شود و به کاهش اشتهای شما، بهویژه برای خوردن میان وعده کمک کند. در مطالعهی اخیرا انجام شده، نشان داده شد که جویدن آدامس، گرسنگی و اشتها را به اندازهی یک نوشیدنی سرشار از کالری کاهش داد. در مطالعهی دیگر، از بعضی از شرکت کنندگان خواسته شد ۳۰ دقیقه بعد از صرف غذا، آدامس بدون قند بجوند. به محض گذشت پنج دقیقه از جویدن آدامس، شرکت کنندگانی که آدامس جویده بودند، در مقایسه با سایر شرکتکنندگان که آدامس نجویده بودند، احساس سیری بیشتری داشتند.
5.ممکن است به شما در مصرف کالری کمتر کمک کند
بعضی از افراد دوست دارند بین وعدههای غذایی آدامس بجوند، چون باور دارند این کار از طریق کمک به مصرف کالری کمتر در طول روز، به کاهش وزن کمک میکند. در یک مطالعه، شرکتکنندگانی که بین وعدهی صبحانه و ناهار آدامس جویدند، نسبت به شرکت کنندگانی که آدامس نجویدند، نه تنها بین وعدههای غذایی احساس گرسنگی کمتری کردند، بلکه در وعدهی ناهار هم ۶۸ کالری کمتر مصرف کردند. این میزان کالری، تقریبا برابر با دو قاشق چایخوری (۱۰ گرم) کرهی بادام زمینی یا یک تکهی کوچک از میوه است.
6. ممکن است به کالری سوزی کمی بیشتر کمک کند
چند مطالعهی کوچک نشان دادهاند که عمل جویدن آدامس ممکن است به مقداری کالریسوزی کمک کند. در یک مطالعهی کوچک، شرکتکنندگانی که قبل و بعد از صبحانه آدامس جویدند، نسبت به افرادی که آدامس نجویدند، سه ساعت بعد از غذا تقریبا ۳ تا ۵ درصد بیشتر کالری سوزاندند. در مطالعهی دیگر نشان داده شد که جویدن آدامس بعد از وعدهی غذایی، ترموژنزیس ناشی از رژیم غذایی (DIT) را افزایش داد. ترموژنزیس فرآیندی در بدن است که با تولید گرما باعث افزایش چربیسوزی در بدن میشود و افزایش متابولیسم بدن را هم به همراه دارد. تعداد کالری بیشتری که شرکتکنندگان سوزاندند، ناچیز بود. در واقع نتایج نشان میدهند که تاثیر آهستهتر غذا خوردن بر افزایش DIT، حتی از جویدن آدامس بیشتر است.
7.کاهش استرس
آدامس می تواند راهی برای آزاد شدن انرژی و از بین رفتن عصبانیت باشد.
آدامس به افراد کمک می کند تا متمرکز باقی بمانند: بسیاری از ورزشکاران و دانشجویان معتقدند جویدن آدامسها کمک می کند تا بتوانند هوشیاری و تمرکز خود را حفظ کنند. مطالعاتی که در سال ۲۰۰۲ منتشر شد نشان داد که جویدن آدامس می تواند افراد را در یادگیری، حفظ و بازیابی اطلاعات کمک کند.
8. محافظت و سفیدی دندان
یکی دیگر از رایج ترین موارد مصرف آدامس، جویدن آن برای تمیزی و بهداشت دهان و دندان است. حین جویدن آدامس، تولید بزاق دهان افزایش می یابد. همین امر سبب شستن ذرات غذای باقی مانده در بین دندان ها و تمیزی آن ها می شود. با این حال آدامس های شیرین می تواند اثرات منفی بر روی سلامت دندان ها داشته باشد. لذا بهتر است مصرف این دسته از آدامس ها را کمتر و بیشتر از آدامس های بدون قند استفاده نمایید.
9. جلوگیری از حالت تهوع
مصرف آدامس های گیاهی خصوصا با طعم زنجبیل برای افرادی که به بیماری صبحگاهی مبتلا هستند مفید است مصرف این نوع آدامس ها به تولید بزاق و روند هضم کمک می کند براساس یک مطالعه جدید آدامس می تواند به اندازه ی داروهایی که برای تهوع تجویز می شوند موثر باشد همچنین شایان ذکر است که جوییدن آدامس بعد از جراحی روده بزرگ توسط جراحان به منظور تحریک دستگاه گوارش تجویز می شود در واقع آدامس به دلیل عدم وجود عوارض جانبی و هزینه کم یک درمان موثر به شمار می رود.
10. اگر مشغول یک کار فشرده هستید می توانید با جوییدن آدامس عملکرد مغز را بهتر کنید یک مطالعه بر روی دو گروه از افراد که یکی از آنها مشغول جوییدن آدامس بودند نشان داد که این گروه نسبت به گروهی که آدامس نمی جویدند عملکرد بهتری داشتند اعتقاد بر این است که جوییدن آدامس سبب افزایش ضربان قلب و جریان خون به مغز می شود بر اساس آزمایشات پزشکی افزایش فعالیت مغز در ناحیه هیپوکامپ که مسئول تمرکز است را با بالارفتن میزان اکسیژن نشان می دهد.
11. جویدن آدامس بعد از خوردن غذا میتواند سطح اسیدها در مری را کم کند. بزاق دهان باعث رقیق و خنثی شدن اسیدها بعد از خوردن غذای سنگین میشود. همین امر ممکن است به کاهش رفلاکس اسید معده و سوزش معده کمک کند.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!