انواع سازهای موسیقی_هفت ویک42746
ساز ها خود به چند دسته تفسیم می شوند که در ادامه تک به تک دسته ها را برای شما نام خواهیم برد.
ساز های کیبورد دار
پیانو
پیانو یکی از سازهای صفحهکلیددار و مشهورترین آنها است. صدای پیانو در اثر برخورد چکشهایی با سیمهای فلزی آن در داخل جعبه چوبی تولید میشود. این چکشها در اثر فشرده شدن کلیدها (کلاویهها) به حرکت در میآیندپیانو برای تازهکارها ساز رایجی است زیرا این ساز کمک میکند موسیقی را بهراستی درک کنیم. پیانو در انواع فرهنگها و سبکهای موسیقی، سازی رایج است. فرقی نمیکند در چه سنی باشید؛ پیانو یا کیبورد انتخاب خوبی برای یادگیری موسیقی و نواختن یک ساز است. بعد از آموختن پیانو، برخی از سازها را هم میتوانید با کمی تمرین بنوازید، مانند اُرگ، آکاردئون، سینتیسایزر، هارپسیکورد و.... را یاد بگیرید و بنوازید واز صدای ان لذت ببرید.
ارگ
ارگ بادی و ارگ برقی (الکترونیک). ارگ بادی از یک ردیف لوله با اندازههای مختلف تشکیل شده است که صدا از نوسان هوا در این لوله های صوتی تولید می شود. در ارگ برقی مدارهای الکترونیک نوسان میسازند و بلند گویی صدا را به گوش می رساند.
ساز های زهی
تار
تار از سازهای زهی و ایرانی است که با زخمه نواخته میشود. تار در ایران و برخی مناطق دیگر خاورمیانه مانند تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان و گرجستان و دیگر نواحی نزدیک قفقاز برای نواختن موسیقی کلاسیک این کشورها و بخشها رایج می باشد. واژه تار خودش در فارسی به معنی رشته است.
تنبور
تنبور سازی است که دستهای بلند و کاسهای گلابی شکل دارد و معمولاً از چوب توت درست می شود. کاسه آن به دو صورت یک تکه (کاسهای) که از قدیم مرسوم بوده و چند تکهای (ترکهای یا چمنی) است که به تقلید از کاسه سه تار در دهههای اخیر ساخته شده.
گیتار
شاید با خود بگویید که پیانو ساز خیلی گرانقیمتی است، جاگیر است یا به هر علتی دسترسی به آن تقریبا برایتان غیرممکن باشد، در این صورت نواختن گیتار را به شما پیشنهاد میکنیم. یادگیری نواختن گیتار درهای بسیاری را در سبکهای مختلف ـ از موسیقی کلاسیک گرفته تا دِثمتال ـ به رویتان باز میکند. گیتار بیش از هر ساز دیگری در فرهنگ عامیانه اثرگذار بوده است. بیشتر آدمهایی که تصمیم میگیرند ساز بزنند، در گام نخست به گیتار فکر میکنند. بهتر است با گیتار آکوستیک یا الکتریک شروع کنید.
نوعی ساز زهی است که با پیک یا انگشت نواخته میشود و از این جهت که سیمهای آن در اثر ارتعاش تولید صدا میکنند، به سازهای گروه کوردوفون (به انگلیسی: Cordophones) یا زهصدا تعلق دارد. این ساز علاوه بر داشتن قدمت تاریخی قابل توجه (چه از لحاظ ساختار آن و چه از لحاظ تکنیکهای نوازندگی) توانستهاست همگام با تحولات موسیقی غرب پیشرفت چشم گیری داشته باشد؛ که در نتیجه گونههای متفاوتی از آن بوجود آمده و هم اکنون جایگاه ویژهای در موسیقی جهان دارد.
ویولن
در دنیای موسیقی، ویولن پیشتاز سازهای زهی است. ویولن دامنهٔ صوتی خوبی دارد و در دست گرفتن آن ساده است. کمتر سازی رسایی ویولن را دارد.
این ساز کوچکترین عضو سازهای زهی-آرشهای است. برای نواختن معمولاً روی شانه چپ قرار میگیرد و با آرشه که در دست راست نوازنده است نواخته میشود.کوک سیمهای ویولن از زیر به بم به ترتیب: می (سیم اول)، لا (سیم دوم)، ر (سیم سوم)، سل (سیم چهارم).
فلوت
فلوت از سازهای بادی چوبی (بیزبانه یا بیقمیش) است که برخلاف دیگر سازهای این دسته، صدای آن نه از لرزش قمیش، بلکه از نوسان هوای دمیدهشده بر لبهٔ دهنی (یا تیغهٔ هواییِ) ساز تولید میشود.فلوت جزو سازهای بادی چوبی بدون زبانه است.
کلارینت
کلارینت یکی از سازهای بادی قمیشی است که انواع حرفهایاش معمولاً از چوب سیاه آفریقایی ساخته میشود.کلارینت انواع زیادی دارد که رویهم آنها را «خانواده کلارینت» میخوانند. معمولاً منظور از کلارینت نوع سوپرانوی آن است.
ویولنسل
ویولنسل خیلی بزرگتر از ویولن است. باید آن را در حالت نشسته و با قرار دادن آن بین زانوهایتان بنوازید. ویولنسل صدایی غنی و بم، مانند صدای مردانه دارد. همچنین درحالیکه میتواند ارتفاع صوتی ویولن را خلق کند، بهشدت آهنگین است.
کُنترباس
در میان سازهای همخانوادهٔ ویولن، کنترباس بمترین صدا را دارد. در موسیقی کلاسیک، این ساز اغلب با آرشه و گاهی برای تأثیرگذاری بیشتر با زخمه نواخته میشود. اما در موسیقی جاز یا بلوگرس، معمولا با زخمه و گاهی با آرشه نواخته میشود.
در سازهای سنتی ایرانی، انواع کمانچه در این دسته جای میگیرند.
بهنظر «دالیا میگِل»، استاد ویولن، خوب است بچهها را به یادگیری نواختن ویولن تشویق کنیم. ویولن ساز خوبی برای بچههاست زیرا بهخوبی آنها را درگیر میکند. هرچند ویولن یکی از پیچیدهترین سازهاست، اما مربی میتواند نواختن آن را به کاری جذاب و سرگرمکننده تبدیل کند.
نی
نی هفت بند از سازهای بادی ایرانی است
تصویر یک زن در حال نواختن نی اثر جبار بیگ. بر دیواره کاخ هشتبهشت، اصفهان.
نی هفتبند از گیاه نی ساخته میشود. برای ساخت این گونه نی آن را طوری برش می دهندکه از سر تا ته آن شامل هفت بند شود و اخیراً بصورت مصنوعی (نی اصلاح شدهٔ مصنوعی) نیز ساخته شده است. نی هفتبند یا به اصطلاح نی متشکل از ۵ سوراخ در جلو و یک سوراخ در پشت آن است که توسط انگشتان دوم و چهارم از یک دست و انگشتان اول تا چهارم از دست دیگر پوشیده میشوند

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!