دلایل فشار خون بالا_هفت ویک9520
علائم قندخون بالا را بشناسید شاید بدن شما هم یکی از آنها را داشته باشد. اولین علائم قند خون بالا با تغییرات جسمی خود را نشان میدهند قند خون با تغذیه نا مناسب و فشارهای عصبی و عوامل دیگری همچون ارث بالا میرود، تغییری خطرناک که مطمئنا در قدمهای اول نشانههایی از خود بروز میدهند. شکل قند خون یک پدیده جدید است، بر اثر عدم مطابقت بین DNA هایمان، دنیای پر از قند، سرشار از استرس و سمی اطرافمان به وجود آمده است. صعود و سقوطی که ما هر روز در قند خونمان تجربه میکنیم، هر چیزی میتواند باشد غیر از طبیعی. قند خون، درست مانند هورمون، سیستم ایمنی و باکتریهای روده نه باید خیلی بالا باشد، نه خیلی پایین بلکه باید در حد درست و متعادل بایستد. دیابت نوعی بیماری متابولیکی است که با سطح قند خون بالا (گلوکز) همراه است که به دنبال نقص در ترشح انسولین یا عملکرد آن یا هر دو ایجاد میشود. سطح بالای گلوکز خون (هیپرگلیسمی) میتواند منجر به مشکلات جدی در سلامت بدن شما خواهد شد.
.۵ تغییر حالت در جسم و شرایط تغذیهای در هر فرد که میتواند علائم قند خون بالا را به سرعت نشان دهد راه تشخیص ابتلا به بیماری دیابت برای پزشکان است. hyperglycemia واژه پزشکی برای قند خون است، قند خون را به دوصورت بررسی میکنیم:قند خون بعد از غذا و قند خون ناشتا
قند خون بعد از غذا: حدود ۲ ساعت بعد از غذا قندخون را چک کنید
.
جستجو
علائم و عوارض بیماری دیابت (قند خون بالا)
خانه/مقالات/علائم و عوارض بیماری دیابت (قند خون بالا)
بیماری دیابت که غالبا” پزشکان به آن دیابت ملیتوس میگویند، گروهی از بیماریهای متابولیک است که بهدلیل تولید انسولین ناکافی و یا بهدلیل عدم واکنش سلولهای بدن به انسولین (و یا به هر دو دلیل) فرد دچار قندخون بالا میگردد. بیماران مبتلا به قندخون بالا معمولا” دچار تکرر ادرار (پلی اوری)، عطش بیشاز حد (پرنوشی) و گرسنگی شدید (میل مفرط به پرخوری) هستند.
علائم دیابت
علائم زیر از نشانههای رایج دیابت میباشد. با این حال، علائم برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع دو آنقدر خفیف است که افراد متوجه آنها نمیشوند.
علائم شایع دیابت عبارتنداز:
تکرر ادرار
احساس تشنگی شدید
احساس گرسنگی شدید (حتی در حین غذا خوردن)
خستگی شدید
تاری دید
زخم/ کبودی که به کندی التیام مییابد.
کاهش وزن – حتی اگر بیشتر از قبل غذا میخورید (دیابت نوع یک)
احساس گزگز، درد یا بیحسی در دست و یا پاها (دیابت نوع دو)
تشخیص زود هنگام و درمان دیابت میتواند خطر ابتلا به عوارض ناشی از دیابت را کاهش دهد.
قند خون ناشتا: این نوع قند خون راباید ناشتا چک کرد درواقع بعداز ۸ ساعت غذاخوردن مناسب است.
خطرات: افزایش قند خون در طولانی مدت به رگهای خونی، اعصاب، اندام هااسیب میزند. مصرف زیاد غذاهای شیرین خطر چاقی، کلسترول، انسدادشریان، آسم، سندروم متابولیک، فشارخون را بالا میبرد امابرخی از این بیماریها با مصرف درست غذاها یعنی تغذیه سالم درمان میشود. بعداز گرفتن تست قندخون پزشک فاکتورهای خطر را بازخوانی میکند.
پزشکان معتقدند که بالا رفتن قندخون در بعضی از افراد سالم میتواند بسیار طبیعی و ناشی از یکی از عوامل سه گانه است که عبارتند از:
۱. نوسانهای هورمونی
در واقع میزان حداکثر ترشح هورمونها در بدن از ساعت ۱۲ شب تا شش صبح میباشد و بخصوص در بین هورمونها میزان حداکثر ترشح هورمونهای رشد و کورتیزول بین ساعت سه تا شش صبح بالا است، بنابراین اگر میزان ترشح شبانه هورمونهای رشد و کورتیزول در بدن فردی بالا باشند، به دلیل اختلالی که این دو هورمون بر هورمون انسولین ایجاد میکنند.، باعث میشوند تا میزان قندخون ناشتا در حالت غیر طبیعی اندازه گیری شود. در زمانهایی که علت مشکل تنظیم قندخون به دلیل مشکلات هورمونی باشد، راه درمان را پزشک میتواند به شما نشان دهد. پس در این مواقع هیچگاه اقدام به خود درمانی نکنید.
۲. در اثر گرسنگیهای شدید شبانه
برخی یافتهها نشان میدهند که اگر فردی، آخرین وعده غذایی روزانه خود یعنی شام را حذف نماید و یا این وعده را محدود استفاده نماید، امکان اینکه روز بعد دچار نوسانات قندخون شود بیشتر خواهد بود. یکی از راههای شناسایی این حالت که با نوسان قند خون ناشتا همراه است، میتوان به سردرد صبحگاهی و در زمانی که فرد از خواب بر میخیزد اشاره کرد. در این مورد توصیه میشود که فرد مبتلا شب قبل یک وعده غذایی کامل استفاده نماید و یا اینکه حتماً قبل از خواب مواد غذایی مغذی میل کند.
۳. اتمام انسولین
در برخی موارد حس خالی شدن بدن از انسولین ایجاد میشود. در این مورد که نشانه آن احساس خستگی شدید در هنگام بیدار شدن از خواب شبانه است، باید فرد مبتلا سریعاً به پزشک برای درمان این حالتش مراجعه کنند.
اینها برخی انواع مختلف دیابت هستند:
دیابت نوع ۱، یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی به سلولهای لوزالمعده که انسولین تولید می کنند، حمله میکند. علت اصلی این حمله هنوز مشخص نشده است. حدود ۱۰% از افراد مبتلا به دیابت، به این نوع مبتلا هستند.
دیابت نوع ۲ زمانی رخ میدهد که بدن شما نسبت به انسولین مقاوم میشود، و قند در خون تجمع مییابد.
پیشدیابت زمانی رخ میدهد که قند خون شما بیشتر از مقدار نرمال باشد، اما در حد دیابت نوع ۲ نباشد.
دیابت بارداری عبارت است از قند خون بالا در طی بارداری. هورمونهای مسدود کننده انسولین تولید شده در جنین، سبب این نوع از دیابت میشود.
دیابت نوع ۱
علائم دیابت نوع ۱ میتواند شامل موارد زیر باشد:
گرسنگی زیاد
تشنگی زیاد
کاهش وزن غیرارادی
ادرار مکرر
تاری دید
خستگی
دیابت نوع ۱ ممکن است به تغییرات خلقی منجر شود.
دیابت نوع ۲
علائم دیابت نوع ۲ ممکن است شامل موارد زیر باشد:
گرسنگی زیاد
تشنگی زیاد
ادرار زیاد
تاری دید
زخمهایی که به آرامی ترمیم میشوند.
عوارض دیابت
قند خون بالا به ارگانها و بافتها در سرتاسر بدن آسیب وارد میکند. هرچه میزان قند خون شما بالا باشد، ریسک عوارض شما بیشتر خواهد بود.
عوارض مرتبط با دیابت عبارتند از:
بیماری قلبی، حمله قلبی، و سکته
نوروپاتی
مفروپاتی
رتینوپاتی و از دست دادن ینایی
کاهش شنوایی
آسیب پا، نظیر عفونت و زخمی که ترمیم نمیشود
بیماریهای پوستی نظیر عفونتهای باکتریایی و قارچی
افسردگی
زوال عقل
لیستی از غذاهایی که Gl بالایی دارند و موجب بروز علائم قند خون بالا میشوند:
مجموع میوهها ۹۹
برنج سفید ۸۵
کیک ۸۴
چوب شور ۸۳
دنات ۷۶
هندوانه ۷۲
نان سفید ۷۰
مصرف غذاهایی که گلوگز پایینی دارند افت و خیز کمتری در خون و انسولین ایجاد میکنند در ذیل لیستی ازآنها تهیه کرده ایم:
جو ۵۵
پاستا ۵۴
ذرت ۶۴
موز ۵۲
برنج قهوه ایی ۵۰
لوبیا سبز ۴۸
سیب زمینی ۴۸
هویج ۴۷
شیر کاکاو ۴۰
ماست ۳۳
میوهها کمتر یابرابر ۴۰ گلوگز (قند):
مواد غذایی و میوههای مفید و مضر بعد از بروز علائم قند خون بالا
زغال لخته ۴۰
توت ۴۰
سیب ۳۸
هلو ۳۸
تمشک ۳۰
سبزیجاتی که کمتر و برابر ۲۰ گلوگز (قند) دارند:
گوجه ۱۵
گل کلم ۱۲
کاهو ۱۰
بروکلی ۱۰
اسفناج ۶
کلم بروکسل ۶
کلم پیچ 5
عوامل خطر برای دیابت حاملگی
هر زن بارداری میتواند مبتلا به دیابت بارداری شود، اما برخی از زنان در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران هستند. عوامل خطر برای دیابت حاملگی عبارتند از:
سن: زنان بالای ۲۵ سال در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
سابقه خانوادگی یا شخصی: اگر در مرحله پیش دیابت قرار دارید یا یکی از اعضای خانواده، مانند یک والد یا خواهر یا برادر، دارای دیابت نوع ۲ باشد، خطرابتلا به دیابت نیز دز شما افزایش مییابد. همچنین اگر در دوران بارداری قبلی دچار دیابت بارداری شده اید، یا صاحب کودک بسیار بزرگ شده اید یا اینکه جنین زنده به دنیا آورده اید خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت خواهید داشت.
وزن: داشتن اضافه وزن قبل از بارداری خطر ابتلا به دیابت بارداری را در فرد افزایش میدهد.
نژاد: بنابر دلایلی نا مشخص، زنان سیاه، اسپانیایی، آمریکایی هندی یا آسیایی بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به دیابت بارداری هستند.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!