کاهش وزن در بارداری _هفت ویک
وزن کم کردن در بارداری ممکن است نگران کننده به نظر برسد اما
ما به شما می گوییم نگران نباشید!! وزن کم کردن در سه ماه اول بارداری بسیار شایع است. گاهی اوقات وزن کم کردن در دوران بارداری جای نگرانی ندارد، به خصوص اگر کاهش وزن شما کوتاه مدت باشد
علت کاهش وزن در بارداری چیست؟
کاهش وزن در بارداری ممکن است نگران کننده به نظر برسد اما موضوعی شایع است. اگر کاهش وزن، کوتاه مدت و گذرا باشد جای نگرانی نیست و تنها افزایش وزن توصیه شود. با این حال، اگر کاهش وزن قابل توجه و طولانی مدت به خصوص بعد از سه ماهه اول بارداری نیاز به درمان دارد.
کاهش وزن غیر طبیعی و زیاد می تواند مشکل ساز شود و نیاز به مراقبت پزشکی دارد. به همین دلیل پزشک در معاینه قبل از زایمان میزان افزایش یا کاهش وزن فرد را ارزیابی می کند. در این مقاله، ما در مورد علت کاهش وزن در زمان بارداری، کاهش وزن غیرطبیعی و آنچه در مورد آن انجام می شود، بحث خواهیم کرد.
در اوایل بارداری، جنین هنوز کاملاً کوچک است و حداقل به کالری و مواد مغذی نیاز دارد. بنابراین، کمی کاهش وزن ناخواسته در این دوره (معمولاً مربوط به تهوع و استفراغ صبحگاهی) بر رشد جنین تأثیر منفی نخواهد گذاشت.
مقدار کاهش وزن در سه ماهه اول معمولاً به علت حالت تهوع و بی اشتهایی است و در سه ماهه دوم با بازگشت اشتها به سرعت جبران می شود.
طریقه افزایش وزن
از پزشک خود بپرسید که چقدر وزن باید اضافه کنید. اگر زنی قبل از بارداری وزن متعادلی داشته باشد، هنگام بارداری باید حدود ۱۲ تا ۱۶ کیلوگرم وزن اضافه کند. زنانی با وزنی کمتر از وزن طبیعی، باید در زمان بارداری ۱۳ تا ۱۸ کیلو و ۵۰۰ گرم وزن اضافه کنند و زنانی که پیش از بارداری اضافه وزن داشتهاند، باید هنگام بارداری، فقط ۷ تا ۱۱ کیلو و ۵۰۰ گرم وزن اضافه کنند. در حالت عادی در سه ماهۀ اول بارداری فقط باید یک تا ۲ کیلوگرم وزن اضافه کنید و پس از آن باید به طور متوسط هفتهای نیم کیلوگرم اضافه کنید. در بارداری دوقلو، باید در دوران بارداری ۱۶ تا ۲۱ کیلوگرم وزن اضافه کنید؛ به این ترتیب که در سه ماهۀ اول، یک تا ۲ کیلوگرم و در سه ماهۀ دوم و سوم، حدود ۷۰۰ گرم در هر هفته نیاز به اضافه کردن وزن دارید. وزنگیری درست و مناسب در بارداری دوقلوها، بسیار حائز اهمیت است، زیرا وزن شما تعیینکنندۀ وزن دوقلوها خواهد بود. همچنین به این دلیل که معمولاً دوقلوها زودتر از موعد زایمان متولد میشوند، داشتن وزن بیشتر در زمان تولد برای سلامت آنها مهم خواهد بود. در بارداری دوقلوها، ممکن است حدوداً به ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ کالری در روز نیاز داشته باشید.
چگونه می توان از استفراع شدید حاملگی پیشگیری کرد؟
هیچ راهی برای جلوگیری از استفراع شدید حاملگی وجود ندارد، اما روش های زیادی برای درمان آن وجود دارد. این روش ها شامل کمک گرفتن از داروهای ضد تهوع و همچنین تزریق مایعات داخل وریدی (وصل سرم) برای جایگزینی مایعات و الکترولیت های از دست رفته باشد. در برخی موارد استراحت در رختخواب، درمان های گیاهی و طب فشاری می تواند کمک کننده باشد.
آیا وزن کم کردن در بارداری می تواند خطرناک باشد؟
اگر تهوع و استفراغ ندارید، کاهش ناخواسته وزن در دوران بارداری، به ویژه کاهش وزن ناگهانی، نگران کننده است و باید در اسرع وقت توسط پزشک بررسی شود. همچنین کاهش وزن به دلیل تغییر در رژیم غذایی، اختلالات خوردن، ترس از چاقی و رژیم های عمدی بی خطر نیست و باید با پزشک متخصص در مورد آنها مشورت کنید. برخی دیگر از دلایل احتمالی کاهش وزن در دوران بارداری عبارتند از:
• اختلالات خود ایمنی
• سرطان ها
• اختلالات اشتها
• عدم تعادل غدد درون ریز
• بیماری های دستگاه گوارش
• عفونت ها
• ناهنجاری های نورولوژیک
• اختلالات روانی
• مصرف مواد مخدر
• تیروئید پرکار کنترل نشده
• دیابت تشخیص داده نشده
• بیماری های مزمن
درحقیقت مهمترین مداخله برای مادری که در بارداری لاغر می شود، شناسایی و درمان دلیل اصلی افزایش ناکافی وزن است.
چگونه می توان در بارداری وزن اضافه کرد؟
خوردن وعده های غذایی کوچک و مکرر با مقادیر کافی از مواد مغذی می تواند در تأمین کالری مورد نیاز (حتی در صورت تهوع) کمک کرده و از کاهش وزن جلوگیری کند. وقتی شرایط خوبی برای تهیه غذا ندارید از همسر خود بخواهید تا در تهیه وعده های غذایی به کمک کنند.
اگر همچنان با وجود تغذیه مناسب قادر به افزایش وزن کافی نیستید یا وزن خود را کاهش می دهید، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
یک متخصص تغذیه می تواند برنامه های غذایی منحصر به فرد را بر اساس نیازها و تنظیمات غذایی و کالری ارائه دهد. علاوه بر این، می تواند برای درمان علائمی که باعث اختلال در خوردن غذا می شوند را راهنمایی کند. درمان ها بسته به علت ممکن است شامل مصرف داروهای ضد تهوع، ضد افسردگی یا ضد تیروئید باشند.
دکتر هان همچنین پیشنهاد می کند از اندازه گیری وزن در خانه صرف نظر کنید. حتی ممکن است نادرست و استرس زا باشد. وی می گوید: نظارت بر مسیر افزایش وزن در ویزیت های معمول قبل از تولد توسط پزشک انجام می گیرد. به دلیل نوسانات روزمره طبیعی وزن اندازه گیری آن در منزل توصیه نمی شود.
نیازهای تغذیه ای
اکثر خانم ها برای افزایش وزن و تغذیه کافی نیاز به دریافت ۳۴۰ تا ۴۵۰ کالری در روز در سه ماهه دوم و سوم دارند. ترکیبی از پروتئین های بدون چربی (مانند گوشت، آجیل، دانه ها، حبوبات، تخم مرغ، لبنیات، پنیر و توفو) و کربوهیدرات (به شکل میوه های سالم، سبزیجات و غلات کامل) و مقدار کمی چربی بخورید.
همچنین، نوشیدن مقدار زیادی آب، به ویژه برای کاهش حالت تهوع می تواند مفید باشد. درک نیازهای تغذیه ای می تواند پیچیده باشد. بسیاری از زنان، به ویژه آنهایی که بیماری های زمینه ای و مشکلات پزشکی دارند، ممکن است از تماس با یک متخصص تغذیه سود ببرند.
دکتر هان می گوید: توصیه های تغذیه ای همیشه باید منحصر به فرد باشند. حتی فعالیت بدنی، سن، وزن و شرایط سلامتی در نظر گرفته شود.
کاهش وزن در اوایل بارداری می تواند شایع باشد. اما به طور کلی توصیه نمی شود. جدا از کاهش وزن جزئی به دلیل حالت تهوع صبحگاهی، کاهش ناخواسته وزن و عدم توانایی در افزایش وزن نیاز به ارزیابی پزشکی دارد.
اگر کاهش وزن به دلیل یک بیماری زمینه ای ایجاد شده باشد، پزشک می تواند آن را درمان کند. تا از کاهش وزن در آینده جلوگیری شود و از سلامتی و کودکتان محافظت کند. ارزیابی توسط یک متخصص تغذیه می تواند به راهنمایی های تغذیه ای و برنامه ریزی غذایی منحصر به فرد کمک کند.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!