هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

ممنوعه های سرماخوردگی در بارداری -هفت ویک

۱۴۰۱/۱۰/۱۵ سپیده ایمانپور

سرماخوردگی، بیماری مربوط به دستگاه تنفسی است و ویروس ها و میکروب ها عامل ابتلا به آن هستند. بیش از چند صد نوع ویروس وجود دارد که نفوذشان به بدن انسان باعث ابتلا به سرماخوردگی می‌شود. در بیشتر اوقات بدن انسان نسبت به عوامل ابتلا به سرماخوردگی مقاوم است اما درست زمانی که بدن وارد دوره ضعف شود، احتمال ابتلا به سرماخوردگی از همیشه بالاتر می‌رود.

در این میان به غیر از دیگر افراد، نوزادان، کودکان و البته زنان باردار از جمله افرادی هستند که نسبت به دیگران بیشتر مبتلا به سرماخوردگی می‌شوند. در دوران بارداری یکی از اتفاقاتی که برای بدن زنان اتفاق می‌افتد، ضعیف شدن سیستم بدنی است و همین بدن را به بستری مناسب برای حمله ویروس‌ سرماخوردگی تبدیل می‌کند. جالب است بدانید که حالت سرماخوردگی از علائم بارداری است و اکثر خانم‌ها آن را تجربه می‌کنند

 

 

علائم سرماخوردگی در بارداری

نشانه‌های سرماخوردگی در دوران بارداری و غیر بارداری یکسان است و با گلودرد و آبریزش بینی شروع می‌شود و دو یا سه روز طول می‌کشد و در بعضی موارد بعد از این زمان با نشانه‌های زیر شدیدتر می‌شود:

عطسه

سرفه

گرفتگی بینی

تب خفیف

خستگی بدن

ریزش اشک

سردردهای خفیف یا شدید

داروهای مجاز برای درمان سرماخوردگی در بارداری

همانگونه که گفته شد مادر صرفا مجاز است تا در فاصله هفته 12ام تا 28ام بارداری و تنها با تجویز پزشک متخصص دارو مصرف کند. انواع داروهای قابل استفاده برای درمان سرماخوردگی در این دوران شامل موارد ذیل میگردد:

پماد منتول برای قفسه سینه، شقیقه ها و زیر بینی

چسب های تنفسی بینی که برای بازشدن راههای تنفسی مورد استفاده قرار میگیرد.

داروی سرفه (آبنبات سرماخوردگی در بارداری) یا قرصهای مکیدنی گلو

استامینوفن (تیلنول) برای درد، گرفتگی عضلات و تب

داروی مهارکننده سرفه در شب

داروی خلط آور در روز

کربنات کلسیم (میلانتا، تامز) یا داروهای مشابه برای درمان سوزش سردل، تسکین حالت تهوع یا مشکل معده

شربت ساده سرفه

شربتهای سرفه دکسترومتورفان (روبیتوسین) و دکسترومتورفان گوایفنسین (روبیتوسین DM)

به یاد داشته باشید که مصرف داروهای همه کاره که از مواد تشکیل دهنده مختلف برای مقابله با علائم بسیاری از بیماری ها ترکیب شده اند، برای مادر بسیار خطرناک می باشد.

Card image cap

 

نکاتی در رابطه با درمان سرماخوردگی در دوران بارداری:با توجه به این که داروها می توانند در سه ماه اول عوارض جبران ناپذیری بر روی مادر داشته باشند بسیار مهم و حیاتی می باشد خود درمانی انجام نشود و نسبت به مصرف هر دارو مشورت لازم با پزشک صورت بگیرد.

داروهای ممنوع سرماخوردگی در بارداری کدام اند:

به دلیل تداخل رشد فرزندتان در ماه های اول بارداری از مصرف ایبوپروفن ،آسپرین، یا ناپروکسن بایتی اجتناب شود و این داروها هم‌چنین در طول زایمان هم باعث مشکلاتی شوند.

به علاوه بسیاری از داروهای ضد احتقان،مصرف این داروها طبق نظر برخی پزشکان فقط پس از سه‌ماهه‌ی اول بارداری و با احتیاط صورت گیرد و به شرطی که نهایتاً یک تا دو بار در روز و به مدت 1 تا 2 روز مصرف شود.

قرص سرماخوردگی با داشتن آنتی‌هیستامین می‌تواند منجر به کاهش هوش جنین شود.

 

آنفلوانزا در بارداری

با توجه به اینکه در دوران بارداری سیستم ایمنی مادر سرکوب می شودو تغییراتی در سیستم تنفسی به دلیل ایجاد فضای لازم برای رشد نوزاد ایجاد می گردد که در کل این عوامل بر روی ابتلا افراد به آنفولانزا تاثیر گذار است

آنفولانزا برخلاف سرماخوردگی مشکل جدی می تواند برای فرد ایجاد می کند به طوری که ذات الریه از عواقبی است که در کمین افراد مبتلا است ابتلا به آنفولانزا خطرات جبران ناپذیری را برای جنین نیز ایجاد می کند من جمله خطر سقط جنین ،افزایش سقط جنین،به وجود آمدن ناهنجاری هایی در جنین و کم وزن متولد شدن نوزاد و…

این نکته فراموش نشود این عوارض در همه ی افراد مشاهده نمی شود.

علائم آنفلوانزا در بارداری

تشخیص آنفولانزا از سرماخوردگی به راحتی توسط پزشک صورت میگیرد و علائم آنفولانزا عبارت است از: تب بالای 38،داشتن سردرد،احساس خستگی و ضعف ،سرفه،کاهش اشتها،گلو درد،استفراغ و…

پیشگیری از آنفلوانزا در بارداری:

نوشیدن آب و مایعات

عدم برقراری تماس دست با فرد بیمار

استراحت به حد کافی

ضدعفونی وسایلیکه فرد بیمار با آن تماس داشته و…

طبق بررسی های صورت گرفته واکسن آنفولانزا خطری را برای مادر و جنین ایجاد نمی کند بنابراین مهم ترین راه پیشگیری از ابتلا در کنار موارد بالا زدن واکسن آنفولانزا می باشد(واکسن هایی که از نوع استنشاقی هستن به دلیل اینکه دارای ویروس زنده هستن مادران باردار یا افرادی که تصمیم به بارداری دارند نبایستی استفاده کنند).تزریق واکسن توصیه می شود مهرماه زده شود ولی مادران که تصمیم به بارداری دارند در هر زمانی می توانند اقدام به تزریق کنند

واکسن هم برای مادر و هم برای جنین سودمند است،مادر باردار با واکسینه شدنش آنتی‌بادی‌ها را از طریق جفت به جنین منتقل کرده و جنین تا شش ماه آینده در برابر آنفلوانزا محافظت می‌کند.

در صورت مشاهده هرگونه علائمی که نشان از ابتلای شما به آنفولانزا است نیاز است با یک پزشک مشورت لازم صورت گیرد.

 

 

روش های خانگی رفع سرما خوردگی

 

عناب

خوردن عناب خشک یا دم‌نوش آن برای درمان آبریزش و گرفتگی بینی بسیار مناسب است. ضمن این که سرفه و تب بارداری را نیز کاهش می‌دهد. عناب را به صورت بخور یا شربت هم می‌توان استفاده کرد.

اکالیپتوس

با استفاده از بخور یا روغن اکالیپتوس می‌توانید مجاری تنفسی را باز کنید و روی عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارید. اکالیپتوس ترشحات بینی را کمتر کرده و دفع ترشحات ریه را آسان‌تر می‌کند.

پیاز

یکی از روش‌های گیاهی یا به عبارتی دیگر طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، استفاده از پیاز است که اتفاقا برای بانوان باردار خطری هم ندارد. پیاز هم ضد عفونی کننده است و هم به خاطر خواص خلط آورش، ترشحات برونشیتی را از بین می‌برد.

 

پیاز

 

استفاده از پیاز یکی از راه‌های درمانی سرماخوردگی است که در دوران بارداری ممنوع نیست. خواص پیاز شامل موارد زیر است:

ضدعفونی کننده است.

خلط آور است و ترشحات برونشیتی را از بین می‌برد.

برای استفاده از پیاز باید چند عدد پیاز را داخل آب جوش خرد کنید و بگذارید خوب بجوشد و بعد صاف کنید. بعد از سرد شدن به آن دو قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید. این شربت را روزانه سه بار و هر بار یک قاشق استفاده کنید.

 

اسطوخودوس

بخور یکی از درمان های رایج و طبیعی در درمان سرماخوردگی است و به باز شدن مجاری تنفسی کمک میکند. یکی از بخورهای مفید برای درمان سرماخوردگی، بخور اسطوخودوس است.

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!