بهترین ویژگی خمیردندان -هفت ویک93562
خمیر دندان ، یک خمیر یا ژل است که همراه با مسواک برای سلامت دهان و زیبایی به کار گرفته می شود. از زمان معرفی تا کنون ، فرمولاسیون خمیر دندان بطور قابل توجهی تکامل یافته است . از سوسپانسیون پوسته های تخم مرغ خرد شده یا خاکستر تا فرمولاسیون پیچیده مراحلی است که این ماده طی کرده است . می توانیم بگوییم امروزه خمیر دندان ها با بیش از 20 ماده تهیه می شوند.
فلوراید:
این ماده باعث افزایش مقاومت مینای دندان میشود میزان فلوراید خمیر دندان برابر استاندارد ADA برابر 1100 ppm میباشد.
سیلیکا:
این ماده جزء عناصر ساینده میباشد که به برداشتن مکانیکی پلاکها کمک میکند .(از جمله سدیم المینوسیلیکات)
آنتی سپتیکها:
این ماده از جمله هگزیتین که مشتق کلرهگزدین است که باعث کاهش باکتری بزاق میشوند. (مصرف خود کلرهگزدین باعث لکه دار شدن دندانها میشود)
برم کلروفن:
این ماده از فعالیت باکتریهای دهان جلوگیری میکند.
سدیم ساخارین و سوربیتول:
این ماده به عنوان شیرین کننده به خمیر دندان اضافه میشود.
سدیم ان لوریل ساکوزینات:
این ماده به عنوان پاک کننده به خمیردندان اضافه میشود و از فعالیت آنزیمهای مولد اسیدهایی که باعث پوسیدگی دندان میشوند جلوگیری مینمایند.
استرانسویم کلراید و نیترات پتاسیم: :
این ماده به عنوان کاهش دهنده حساسیت به خمیر دندان اضافه میشود.
آب دیونیزه:
این ماده به عنوان ضدعفونی کننده و سفید کننده اضافه میشود .
گلیسیرین:
این ماده به عنوان یک مرطوب کننده مانع از خشک شدن خمیر دندان میشود و مسواک زدن را تسهیل میکند .
تری کلوزان :
این ماده ترکیب دارویی است که بر میکروبهای زیادی که در بیماریهای دهان یافت میشوند، موثر است و از فعالیت میکروبها جلوگیری میکند. براساس مطالعات انجامشده در دانشگاه استکهلم سوئد خمیر دندانهای آنتی باکتریال حاوی تری کلوزان باعث آسیب به کودکان میشوند. تری کلوزان در طبقه بندی حفاظت محیط زیست آمریکا جزء آفت کشهاست ولی در صابون ، دئورانتها و خمیر دندانها استفاده میشود .
سدیم لوریل سولفات (S.L.S)
ماده کف کننده که باعث تعلیق ذرات غذایی و سهولت دفع آنها میشود. (سدیم لوریل سولفات بر اساس تحقیقات در بعضی افراد زمینه ساز زخمهای آفتی در دهان میشود که در این گونه موارد بهتر است خمیر دندان تعویض شود)
تتراسدیم پیرو فسفات (T.S.P.P)
این ماده که یون پیروفسفات آن قادر است جرمهای دندانی را که معمولا با مسواک قابل رفع نیستند در طول چند ماه مصرف کاهش دهد و از تشکیل کریستالهای جرم ممانعت کند. میزان پیروفسفات باید 29 تا 45 درصد باشد.
کربوکسی متیل سلولز :
به عنوان غلیظ کننده به منظور پیونددهنده اجزای خمیر دندان به آن اضافه میشود .
بنزوات سدیم:
به عنوان حفاظت کننده و جلوگیری از تکثیر باکتریها در خمیر دندان استفاده میشود .این ماده هیچگونه عمل ضد باکتریایی مفید کلیه باکتریهای دهان را انجام نمیدهد .
هیدروکسید منیزیم:
به عنوان ضد اسید جهت خنثی نمودن اسید تولید شده در نسج دندانها جهت جلوگیری از تخریب نسج دندان به خمیر دندان اضافه میشود .
زینک سیترات :
به عنوان یک ضد پلاک به محتویات بعضی از خمیر دندانها اضافه میشود .
دسته بندی این مواد و ترکیبات
مواد شیمیایی اتصال دهنده :
موادی نظیر متیل سلولوز، بنتونیت و سیلیکات هایی مثل سیلیکات آلومینیوم و منیزیم در ساختار خمیردندان باعث شکل گیری ساختار فوم مانند خمیردندان برای قرار گرفتن روی مسواک ، افزایش حجم خمیر دندان ، جلوگیری از جداسازی بخش جامد از آب در ساختار خمیری خمیردندان و در نهایت کمک به اتصال و جداسازی ذرات روی دندان و شستشوی بهتر می شوند.
مواد ساینده :
ساینده ها برای شستشوی بهتر ، جداسازی ذرات و پلاک های تشکیل شده روی دندان ها و درواقع بهبود خاصیت تمیز کنندگی استفاده می شوند،البته برخی از این ساینده ها در مقادیر بالا باعث ضعیف شدن و از بین رفتن مینای دندان می شوند، میزان این مواد تعیین کننده میزان کدر بودن رنگ ژل یا خمیر خمیردندان است سیلیس هیدراته (سیلیس نرم شده) ، کربنات کلسیم (گچ) و بی کربنات سدیم (جوش شیرین)،کلسیم سولفات ، تری کلسیم فسفات و متافسفات سدیم مواد شیمیایی هستند که برای ایجاد خاصیت سایندگی در تولید این محصول استفاده می شوند، گاهی نیز ممکن است ترکیبی از این مواد برای افزایش خاصیت سایندگی در فرمولاسیون محصول استفاده شود.
عامل کف زا:
این مواد عمدتا ترکیبی از یک اسید چرب و یک فلز قلیایی ( سورفاکتانت ها ) هستند و عاملی برای افزایش میزان کشش سطحی آب و ایجاد کف و به طبع باعث افزایش قدرت پاک کنندگی خمیردندان ها می شوند، از دیگر مواد با خاصیت مشابه مورد استفاده در فرمولاسیون این محصول می توانبه سدیم لوریل سولفات ، لاکتات سدیم و… اشاره نمود
مواد مرطوب کننده :
این مواد باعث حفظ رطوبت و در نتیجه پایدار ماندن ساختار فوم مانند آن می شوند، حس تازگی و خنکی استفاده از خمیردندان در اثر وجود مواد مرطوب کننده نظیر سوربیتول، گلیسیرین و گاها پروپیلن گلیکول است
طعم دهنده ها:
این مواد همانطور که از اسمشان پیداست برای بهبود طعم و ایجاد حس خوشایند در خمیردندن ها استفاده می شوند و می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند. نعنا، دارچین، اکالیپتوس، و آویشن تنها تعدادی از طعم دهنده های گسترده مورد استفاده هستند.
فلورایدها و سفید کننده ها:
فلورایدها افزایش استحکام کلی دندان و جلوگیری از پوسیدگی استفاده می شوند، سدیم فلوراید رایج ترین نوع فلوراید مورد استفاده است، همچنین استفاده از سدیم پربورات برای ایجاد خاصیت سفید کنندگی نیز مرسوم است.
مواد نگهدارنده:
ماده نگهدارنده مورد استفاده در اکثر خمیردندان ها ترکیبات هیدروکسی بنزوآت هستند
تاریخچه خمیر دندان
تاریخچه ی استفاده از خمیر دندان به 5000 سال قبل از میلاد مسیح بازمی گردد . در آن زمان مصریان و یونانیان برای پاک کردن دندانهایشان از خمیر دندان استفاده می کردند .البته مواد تشکیل دهنده ی خمیر دندانها با خمیر دندانهای کونونی متفاوت بوده است . در آن دوران خمیر دندان از پومیس، پوسته تخم مرغ سوخته، نمک، زغال چوب، پوست، استخوانهای خرد شده. چه چیزهایی در همه این موارد مشترک است؟ همه آنها مواد تشکیل دهنده خمیر دندان از گذشته های دور، یا نه چندان دور هستند. همه این مواد به از بین بردن آلودگیهای دندان کمک میکنند، اما برای مینای دندان گران تمام میشوند. آنها به راحتی کثیفی و مینای دندان را به هم میمالند. واضح است که فرمولهای خمیردندان در حالی که در درک چگونگی مراقبت از دندان رشد کرده ایم، تکامل یافته اند.
خمیر دندانها به مرور تغییر پیدا کردند به طوریکه در سال 1800 خمیر دندانها به صورت پودر بودند که در داخل آن از گچ و صابون استفاده می کردند .در سال 1850 خمیر دندانها در داخل شیشه قرار گرفتند .کولگیت در سال 1873 تولید این خمیر دندانها را در داخل شیشه به تولید انبوه رساند و در سال 1890 اولین خمیر دندان تیوپی روانه ی بازار شد .در ابتدا از پودر صابون در داخل خمیر دندانها استفاده می کردند اما از سال 1945 صابون از ترکیبات خمیر دندانها حذف و به جای آن از سولفات سدیم لوریل استفاده شد که همین امر باعث شد خمیر دندانها حالت خمیری و نرم پیدا کنند .این روند تغییرات ادامه پیدا کرد به طوریکه در نیمه ی دوم قرن بیستم خمیر دندانها به صورت تخصصی تولید شد .از سال 1914 فلوراید به خمیر دندانها اضافه شد
ژل دندان
ژل دندان یک محصول مراقبت از دهان و دندان است که حاوی سطح بالایی از سیلیس است و از نظر ظاهر صاف و غالباً شفاف یا روشن است. از آنجا که مردم بیشتر به خمیردندان عادت دارند، یک تصور جاافتاده وجود دارد که خمیر دندان بهتر از ژل دندان تمیز میکند، اما این موضوع کاملاً درست نیست.
بزرگترین تفاوت ژل و خمیر دندان
بنابراین، تنها تفاوتهای واقعی بین خمیردندانهای معمولی و خمیر دندانهای ژلی، طعم، شکل و بافت آنهاست. خمیرها از نظر بافت ضخیم تر هستند.
علاوه بر این، ژل ها نسبت به خمیردندانهای سنتی سایندگی کمتری دارند. برای افرادی که دندانهای حساس دارند، افرادی که نقص مینای دندان دارند و افرادی که رژیم غذایی آنها با مواد معدنی تشکیل دهنده مینای دندان کوتاه است، این ساییدگی کمتر میتواند یک مزیت فوق العاده باشد، مینای دندان را تا حد ممکن به آرامی تمیز کنید تا از آسیب رساندن به آن جلوگیری شود. مینای دندان آسیب پذیر و غیر قابل تعویض است پس باید مراقب آن باشید.

ویژگی مهم خمیردندان ها
یکی از آیتم هایی که در مورد هر محصولی ، خصوصا آنچه مستقیما بر سلامت ما اثر گذار خواهد بود ، توجه به استاندارهایی هستند که به کمک همه افراد با هر سطح دانش و آگاهی می آیند تا به تشخیص مناسب آنها کمک کرده و انتخابی مطمئن تر را رقم بزنند
این است که دارای قدرت پاککنندگی بالا باشد و هیچ مشکلی برای مینای دندان و یا دهان ایجاد نکند و با پوست دهان و دندان سازگاری داشته باشد دارای بافت نرم و یکنواخت باشد و در اثرات فشارهای معمولی در دمای اتاق به راحتی از اعداد تیوپ به خارج هدایت شود و بر روی مسواک بخشد خمیردندانها معمولاً در تیوپ قرار میگیرند که در شرایط معمولی بستهبندی هیچگونه تاثیر بدی و سوئی بر روی خمیر دندان نباید ایجاد کند بهعنوان مثال نباید در اثر تماس خمیر دندان با جداره تیوب زنگزدگی و یا غیره ایجاد شود این بستهبندی باید تمیز و بدون نشأت و ترک با سوراخ باشد تا زمان پایان تاریخ انقضا باید از لحاظ فیزیکی و شیمیایی پایدار و تغییر نکند مثلاً خشک نشود
سعی کنید از خمیردندانهای فلوراید دار استفاده کنید زیرا مانع از پوسیده شدن دندانهای شما میشود و همچنین باعث سبب ترمیم و بازسازی مینای دندان خواهد بود در ایران نه در خمیر دندانها مواد حاوی کلسیم و فسفر را به خمیردندان اضافه میکند
تا وقتی شما با استفاده از مسواک این دو ماده را از روی دندان و برمیدارید خمیردندان برداشت آنان جبران کند ولی امروزه ثابت شدهاست که استفاده از نمک بسیار مهم اکنون نمک یک فلور طبیعی است که وضعیت بافت دهان شما را کنترل خواهد کرد
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!