هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

خواص دمنوش پونه -هفت ویک39099

۱۴۰۱/۶/۱۲ سپیده ایمانپور

 

نعناع چیست؟

نعناع یکی از مهم‌ترین سبزی‌های خوراکی و سردسته تیره نعناعیان به شمار می‌آید. این گیاه به دلیل خواص دارویی مهمی که دارد، از قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله خواص نعناع می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • از نعناع، اسانسی به نام مانتول استخراج می‌شود که اثر خوشبوکنندگی دارد و در شیرینی‌ها، آب‌نبات‌ها و برخی داروها به کار می‌رود.
  • از مانتول برای معالجه التهاب گلو و دهان و مخاط بینی استفاده می‌شود.
  • نعناع را به سه شکل دم کرده، خشک شده و سرخ شده مصرف می‌کنند. دم کرده نعناع نفخ معده و روده را از بین می‌برد.
  • خشک شده این گیاه برای خوشبو کردن دوغ و ماست و در برخی از غذاها استفاده می‌شود.
  • سرخ شده نعناع را برای خوشبو کردن برخی آش‌ها از جمله آش رشته و آش خیار استفاده می‌کنند.

روش تشخیص پونه از نعناع

پونه و نعناع را از طریق بوییدن می‌توان از هم تشخیص داد. پونه پس از مدت کمی که در دهان قرار می‌گیرد، اثری خنک بر جای می‌گذارد اما طعم نعناع گرم و تلخ است.

تفاوت پونه و نعناع

پونه و نعناع در شکل ظاهری و خواص دارای تفاوت‌هایی هستند.

تفاوت در شکل ظاهری

پونه و نعناع در شکل ظاهری با هم متفاوت‌اند. پونه برگ‌هایی به رنگ سبز تیره دارد و پر از کرک است اما نعناع کرک‌های بسیار کمی دارد.

تفاوت در خواص

پونه و نعناع علیرغم شباهت‌هایی که با هم دارند (درمان نفخ شکم و مشکلات معده)، دارای تفاوت‌هایی نیز هستند. از مهم‌ترین این تفاوت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نعناع دارای خواص ضدالتهابی است و به افراد مبتلا به آسم و التهابات تنفسی توصیه می‌شود.
  • پونه به نسبت نعناع دارای مواد مغذی بیشتری بوده و منبعی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است.
  • پونه منبعی غنی از ویتامین‌های E و K، اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶، آهن، کلسیم، منگنز و منیزیم است.
  • افرادی که فشارخون دارند بهتر است پونه را به نعناع ترجیح دهند زیرا سدیم کمتری نسبت به نعناع دارد، پتاسیم موجود در آن ۳ربرابر نعناع، کلسیم موجود در آن ۸ برابر نعناع و منیزیم آن ۴ برابر نعناع است.
  • طبع پونه

طبیعت پونه وحشی گرم و خشک می باشد

آنتی اکسیدان، فیتوسترون، اسید فنولیک، تریترپن ها، فلانوویید، آنتوسیانین ها، ساپونین ها و کاروتنوئیدها، پروتئین، فیبر، پتاسیم و منیزیم ، کلسیم، فسفر، ویتامین سی، آهن و ویتامین ای است.

  • دمنوش پونه 

دمنوش و چای گیاهی پونه را برای رفع مشکلاتی همچون، رفع افسردگی، شپش، آنفلوآنزا، زخم، آلرژی، سوختگی، خستگی، یبوست، قارچ، سرفه، سردرد، تورم غدد یا برونشیت و انگل استفاده کرد.

چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند.

 

  • طرز تهیه پونه +عسل 
  • 4 تا 6 ق برگ پونه تازه
  • 2 و یک دوم فنجان آب تصفیه شده
  • 1 ق چ عسل

برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10-15 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را می توانید با عسل  شیرین کنید و بنوشید.

 

  • خواص چایی پونه

منتول بالای موجود در گیاه پونه و اکثر گروه نعناعیان برای کاهش سردرد و آرامش ذهن موثر است. تحقیقات صورت گرفته تاکنون خواص آرامش‌بخشی خفیف گیاه پونه را به اثبات رساندند. از این گیاه در گذشته برای درمان هیستری استفاده می‌شد. گیاه پونه به دلیل رایحه تند و مطبوع در موارد آروماتراپی بسیار کاربرد دارد. برای خواب بهتر از دمنوش با ترکیب گیاه اسطوخودوس و پونه استفاده کنید.

 

کید

از دیگر خواص پونه کوهی پاکسازی کبد از سموم و مواد زائد است. یک داروی برطرف کننده اختلالات کبدی دم‌کرده ساقه گل‌دار پونه کوهی است.

 

التهاب

التهاب یک واکنش ایمنی طبیعی است که در نتیجه بیماری یا جراحت رخ می دهد. با این حال ، اعتقاد بر این است که التهاب مزمن در ایجاد بیماری هایی مانند بیماری های قلبی ، دیابت و شرایط خود ایمنی نقش دارد. پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان است ، که می تواند به خنثی سازی رادیکال های آزاد و کاهش التهاب کمک کند.

 

همچنین حاوی ترکیباتی مانند کارواکرول است که نشان داده شده است دارای خواص ضد التهابی است. کارواکرول(Carvacrol) ماده‌ای است که در عصاره‌ی پونه کوهی یافت می‌شود. عصاره‌ی پونه‌ی کوهی دارای خاصیت آنتی‌بیوتیکی، آنتی‌اکسیدانی،‌ ضدویروسی، ضدقارچی، ضدعفونی‌کنندگی و ضددرد است. عصاره پونه‌ی کوهی به درمان زخم‌های گوارشی و کاهش التهاب بدن نیز کمک می‌کند

 

چرخه قاعدگی

پونه بخاطر فعالیت های ایمنوگرافی معروف است. در طول سال ها از این روش برای تحریک قاعدگی در خانم هایی که چرخه نامنظم دارند یا در کسانی که قاعدگی ندارند، استفاده می شود. گرچه گزینه های جایگزین زیادی برای تحریک قاعدگی وجود دارند که بسیاری از آنها بسیار ایمن تر از پونه هستند. به همین دلیل، بیشتر متخصصان استفاده از پونه را برای این منظور توصیه نمی کنند.

 

موارد مصرف

استفاده از دمنوش پونه در برخی از افراد سردرد را تشدید می‌کند، مصرف زیاد پونه و دمنوش پونه سبب مسمومیت می‌شود.

باید توجه داشت که استفاده زیاد از پونه برای زنان باردار ممنوع است، زیرا سبب سقط جنین می‌شود

 

 

 

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!