هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

دارچین و خواص ان -هفت ویک45177

۱۴۰۱/۶/۲ سپیده ایمانپور

دارچین نوعی ادویه‌‌ی مقوی است  و یکی از ادویه های محبوب در جهان است و به دلیل طعم دلپذیر و بوی گرمی که دارد قرن هاست در پخت و پز استفاده می شود  که به‌خاطر تأثیراتش در سلامت بدن از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی داشته است. امروزه نیز با کشف خواص درمانی گسترده‌ی آن در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. بر اساس تحقیقات بین ۲۶ دارویی که منشأ گیاهی دارند، دارچین بالاترین رتبه را در جلوگیری از اکسید شدن سلول‌های بدن داراست. بو، مزه و رنگ بی‌نظیر دارچین، به‌خاطر بخش روغنی درختی‌ است که دارچین از آن گرفته می‌شود.

نام علمی دارچین “cinnamomum zeylanicum ” است و سرشار از اسانس كه بر اثر حرارت اسانس و رایحه آن كاهش پیدا می‌كند. این اسانس در صورت تازه بودن به رنگ زرد روشن است ولی به مرور زمان و به علت اكسیده شدن به رنگ‌های زرد طلایی و سپس قهوه‌ای مایل به قرمز درمی‌آید.

خواص دارویی دارچین حاصل از پوست درخت دارچین است. پوست درخت دارچین حاوی موادی است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثرند.

 

  • گیاه دارچین

 

دارچین را از پوست داخلی درختی به همین نام می‌گیرند. تاریخچه‌ی استفاده از دارچین به دوران مصر باستان برمی‌گردد. این ادویه در آن زمان ماده‌ای بسیار ارزشمند و نایاب بوده است که آن را به پادشاهان هدیه می‌داده‌اند. اما امروز دارچین گیاه ارزان‌قیمتی است که در هر جایی پیدا و در بسیاری از غذاها، شیرینی‌ها و داروها استفاده می‌شود.

  • انواع دارچین 

دارچین انواع مختلفی دارد که تمام آن‌ها را می‌توان به دو دسته‌ی اصلی تقسیم کرد :

  • دارچین سیلان یا دارچین هندی که به نام دارچین اصل (واقعی) هم از آن یاد می‌شود. این نوع دارچین از پوست داخلی درخت «سیناموم وروم» (Cinnamomum verum) به دست می‌آید که بومی سریلانکا و جنوب هند است. دارچین سیلان رنگ قهوه‌ای مایل به زرد و بافت نرم و نازکی دارد که شبیه کاغذ است.
  • دارچین کاسیا یا چینی که نوع رایج‌تر دارچین است. این نوع دارچین از پوست داخلی درخت «سیناموم کاسیا» (Cinnamomum cassia) به دست می‌آید که بومی جنوب چین است. دارچین کاسیا رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز تیره دارد و بافت آن ضخیم‌تر و زبرتر است.
  •  درخچه دارچین

 

درختچه دارچین درختی است کوچک و به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌ شود. گل های این ادویه در فاصله ماه‌ های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌ شوند. برگ این درخت سبز سیر و دارای گل هایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سری‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به عنوان ادویه بکار می‌رود. در قرون وسطی از این ماده غذایی برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می‌ شد پ. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تأکید دارند.

Card image cap

 

  • ارزش غذایی دارچین

یک قاشق سوپ‌‌خوری دارچین شامل: ۱۹ گرم کالری، ۴ گرم فیبر، ۶۸ درصد منگنز، ۸ درصد کلسیم، ۴ درصد آهن و ۳ درصد ویتامین کا و فاقد قند، چربی و پروتئین است. مصرف دارچین حتی به مقدار کم فواید بسیاری دارد و فقط خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن دلیل قانع‌کننده‌ای است تا در برنامه‌ی غذایی خود از آن استفاده کنید.

 

  • خواص دارچین

 

قند خون

بسیاری از قدیمی‌ترها دارچین را به دلیل تاثیر آن در کاهش قند خون می‌شناسند.

دارچین علاوه بر تاثیر مثبتی که در کاهش مقاومت به انسولین دارد، می‌تواند قند خون را به چند شیوه‌ی دیگر هم پایین بیاورد.

اولا، دارچین با مداخله کردن در عملکرد آنزیم‌های هضم، شکستن کربوهیدرات را در دستگاه گوارش کند می‌کند و با این کار میزان گلوکزی را که بعد از صرف غذا وارد خون می‌شود کاهش می‌دهد.

ثانیا، ترکیبی در دارچین وجود دارد که می‌تواند تاثیری مشابه انسولین روی سلول‌ها بگذارد. این ویژگی در کل دریافت گلوکز توسط سلول‌ها را افزایش می‌دهد، هرچند بسیار آهسته‌تر از خود انسولین عمل می‌کند.

تحقیقات زیادی روی انسان‌ها خاصیت ضد دیابت دارچین را تایید کرده‌اند و نشان داده‌اند دارچین می‌تواند قند خون ناشتا را بین ۱۰ تا ۲۹ درصد کاهش دهد.

دوز موثر معمولا بین ۱ الی ۶ گرم یا حدود نصف الی ۲ قاشق چای‌خوری در روز است

 

سرطان

تحقیقات نشان داده است که دارچین می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد. وقتی که دارچین را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید، می تواند از سرطان جلوگیری کند و رشد سلول های لنفوم و لوسمی را نیز کاهش دهد.

 

گشادكننده عروق خونی


دارچین برای تقویت كلیه‌ها مفید است، افزایش‌دهنده جریان خون است و به دلیل داشتن منیزم و پتاسیم می‌تواند باز كننده عروق خونی نیز باشد.
دارچین برای دیابتی‌ها بسیار مفید است و موجب كاهش قند خون می‌شود. این گیاه همچنین حاوی تركیباتی است كه عمل انسولین در انتقال گلوكز به سلول‌ها را بهبود می‌بخشد.


مصرف دارچین موجب تقویت سیستم گوارش می‌شود همچنین این گیاه ضد گرفتگی عضلات، ضد عفونی كننده و تقویت كننده عضلات رحم است و كلیه‌ها را نیز تقویت می‌كند.
دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگاه می‌دارد، كلیه‌ها را گرم می‌كند، ضعف كمر و پاها را از بین می‌برد و كم خونی را درمان می‌كند.

 

درد عضلانی

دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است، خاصیت آرام كننده و شادكنندگی دارد و از بسیاری از داروهای آرام‌بخش بهتر است و در حقیقت می‌توان گفت كه دارچین، والیوم گیاهی است.

چای دارچین خوشمزه و تهیه آن راحت است. این چای فواید زیادی نیز برای سلامتی دارد، از جمله توانایی آن برای کمک به کاهش وزن، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول، جلوگیری از بیماری مزمن، بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت عملکرد شناختی است. در حالی که اکثر مردم دارچین را برای تهیه شیرینی‌ها و کلوچه‌های مختلف و به عنوان افزودنی به قهوه و چای استفاده می‌کنند، دارچین یک ادویه فوق العاده قوی است که می‌تواند به روش‌های مختلف برای بهبود سلامت کلی استفاده شود.

چای دارچین یک نوشیدنی سالم است که از چوب دارچین تهیه می‌شود. این یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای دسترسی به این فواید سلامتی است و همچنین آماده سازی آن بسیار ساده است. Cinnamomum cassia رایج‌ترین و محبوب ترین گونه دارچین است، اما گونه‌های دیگری از دارچین وجود دارند که می‌توانند اثرات مشابهی در هنگام استفاده از آن به عنوان یک چای گیاهی داشته باشند.

سینامالدئید ماده فعال در تمام انواع دارچین است، و این ترکیب زیست فعال می‌تواند اثرات مثبتی بر بدن داشته باشد. این ترکیب خاص با کومارین، لینالول، اسید سینامیک، پروانتوسیانیدین، کاتچین و سایر مواد قدرتمند که می‌توانند از طریق یک فنجان چای خوشمزه بدست آیند، تکمیل می‌شوند.

 ضدالتهابی

التهاب در بدن بسیار مهم است چرا که به بدن در مبارزه با عفونت و ترمیم بافت‌های آسیب دیده کمک می‌کند. اما وقتی التهاب مزمن می‌شود و علیه بافت‌های خود بدن عمل می‌کند، ممکن است خطرناک و مشکل‌ساز شود.

برای حل این مشکل می‌توان از خواص دارچین بهره‌مند شد. تحقیقات نشان داده است این ادویه و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن، خواص ضدالتهابی دارند. خواص ضدالتهابی دارچین می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌ها را کاهش دهد.

 

تقویت عملکرد بدن

دارچین به بهبود وضوح و هوشیاری روانی بدن کمک می کند. برای بهتر شدن فعالیت مغز، این ادویه را ببویید. عطر آن می تواند عملکرد شناختی را افزایش دهد و توجه و حافظه کاری را بهبود می بخشد.

 

دندان

 

این ماده غذایی در مبارزه با باکتری‌ هایی که در میکروفلورای دهان وجود دارند و باعث پوسیدگی دندان و ایجاد حفره در دندان، عفونت زبان و بوی بد دهان می‌ شوند، نقش مهمی ایفا کند. روغن دارچین در مقایسه با سایر گیاه‌ های تست‌شده، بیشترین توانایی را در حفظ سلامت دهان و دندان دارد و مانند یک دهان‌ شویه‌ طبیعی عمل می‌ کند.

این ماده غذایی نیز مانند نعنا دهان را خوشبو می‌کند و به‌ عنوان طعم‌ دهنده‌ی طبیعی در تهیه‌ی آدامس استفاده می‌ شود. دارچین با از بین بردن باکتری‌ های دهان بوی بد دهان را از بین می‌ برد و به همین خاطر از قدیم پودر این ماده غذایی برای بهداشت دهان و دندان تجویز می‌ شده است. روغن دارچین به‌ خاطر بوی خوش و خاصیت ضد عفونی‌ کنندگی‌ اش در تهیه‌ی محصولات بهداشتی‌ ای مانند شامپو و نرم‌ کننده نیز استفاده می‌ شود.

 

خونریزی

دارچین می تواند به طور طبیعی، خونریزی بیش از حد را متوقف کند و روند بهبودی را تسریع می بخشد

 

 

ویروس HIV 

HIV ویروسی است که به آرامی سیستم ایمنی بدن را از کار می‌اندازد و در صورتی که درمان نشود به بیماری ایدز منجر خواهد شد.

تصور بر این است که دارچین کاسیا می‌تواند به بدن برای مقابله با ویروس HIV-1 کمک کند. ویروس HIV-1 رایج‌ترین نوع ویروس HIV در انسان است.

یک تحقیق آزمایشگاهی روی سلول‌های آلوده به ویروس HIV به این نتیجه رسید که دارچین از میان ۶۹ گیاه دارویی مورد بررسی، موثرترین درمان است.

 

شیر مادر 

همچنین ادعا شده است که دارچین می تواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و می تواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند.

 

 

 

کاهش دهنده تب

از دیگر اثرات دارچین می‌توان به پایین آوردن تب اشاره كرد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول درآورده‌اند كه به عنوان تب‌بر به كار می‌رود. با نوشیدن یك فنجان چای دارچین می‌توان تب را به سرعت پایین آورد.


دارچین رگ‌ها را باز می‌كند و اثر خوبی در گردش خون دارد. اگر افراد، سرما خورده‌‌ هستند و ضعف شدید دارند، چای دارچین بهترین نوشیدنی است.

دارچین برای آرامش، تقویت معده و تمیز كردن دستگاه گوارش مفید شناخته شده است و طعم بسیار خوبی دارد. امروزه از دارچین در فرآورده‌های مختلف اعم از خوراكی و آرایشی استفاده می‌شود. یك قاشق چایخوری دارچین ‌حاوی مقداری كلسیم،‌ آهن، فیبر، ویتامین‌های C و K و منگنز و مقدار 1.2 گرم كربوهیدارت‌ است. بنابراین مصرف دارچین به همراه چای بسیار مفید است.

 

دفع حشرات

دارچین می تواند بسیاری از حشرات را دفع کند. شما می توانید تکه هایی از دارچین را در قسمت های مختلف خانه قرار دهید، تا بتواند حشرات را از آنجا دور کند.

  • درمان سرفه ها و سرماخوردگی 

این ماده غذایی در طب چینی به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرما خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. که شما می توانید دستور زیر را برای تهیه آن اجرا نمایید:
یک تکه چوب دارچین را به آب جوش اضافه نمایید و اجازه دهید در حدود 2 دقیقه به جوش آید، سپس چوب این ماده غذایی را از آن خارج کنید و آن را مانند چای های دیگر بنوشید و لذت ببرید. شما می توانید این چای را دو بار در روز مصرف کنید. در حالی که سرماخوردگی شما بیش از 3 روز ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

هضم غذا

دارچین نه تنها به غذا عطر و طعم می دهد، بلکه به هضم آن نیز کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده و نفخ نیز مفید است.

بیماری PMS

دارچین غنی از منگنز است و یک منبع عالی برای کاهش اثرات بیماری PMS می باشد. در مطالعه ای نشان داد، زنانی که روزانه 5 الی 6 میلی گرم منگنز مصرف می کنند، کمتر دچار تغییرات خلقی می شوند. نتایج نشان داد که گنجاندن رژیم غذایی منگنز در زنان می تواند علائم مختلف این بیماری را در آنها کم کند.

 

دندان درد

پنج قاشق چای خوری عسل را به یک قاشق چای خوری پودر دارچین اضافه کنید و تکه ای از آن را روی قسمت آسیب دیده دندانتان بگذارید. این روند را 2 الی 3 بار در روز تکرار کنید، تا احساس درد شما کاهش یابد

روحیه 

دارچین بهترین درمان برای افسردگی های زمستانه است، همچنین مطالعاتی نشان داد که بوی دارچین می تواند تحریک پذیری و اضطراب را نیز کاهش دهد.

 

  • چایی دارچین

می‌توانید با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین آورده همچنین دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و برای رفع درد به کار می‌رود اثر آن آرام‌کننده و نشاط‌بخش است و باعث گشوده شدن رگ‌ها می‌شود و در گردش خون اثری مثبت دارد و بدن را در مقابل امراض مصون نگه می‌دارد و می‌توان گفت اثر پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیک را داراست، پس پیشنهاد می‌شود اگر سرما خوردید یا ضعف شدید داشتید، مصرف یک فنجان چای دارچین را در روز فراموش نکنید پس اگر چای معمولی نیز می‌نوشید آن را با یک قطعه پوست دارچین به هم زنید تا طعم چایتان را بهتر کند.

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!