هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

اختلالات بویایی در کرونا -هفت ویک70907

۱۴۰۱/۴/۱۲ سپیده ایمانپور

 

حمله ویروس کرونا به بدن با برخی علائم نظیر تب و لرز، سرفه، بدن درد و  علائم گوارشی مانند بی اشتهایی، تهوع، استفراغ و اسهال همراه است.

آنوسمی(Anosmia)، یا از بین رفتن حس بویایی علامت دیگریست که گاه حتی در غیاب علائم انسدادی مجاری هوایی مثل  گرفتگی بینی یا احساس پری سینوس‌ها، باعث از دست دادن حس بویایی یا چشایی می‌شود موضوعی که تحقیقات و مقالات علمی بسیاری را به خود اختصاص داده است.

طبق آخرین تحقیقات و مطالعات  صورت گرفته، از دست دادن حس بویایی و به تبع آن، حس چشایی می‌تواند از نخستین نشانه‌های بروز ویروس باشد.

هرچند بر اساس یافته‌های علمی قبلی، تهاجم مستقیم ویروس به نورون(عصب)، ‌و به دنبال آن التهاب و آسیب عصب بویایی دلیل اصلی اختلال بویایی عنوان می‌شد، اما بازگشت بویایی بدنبال بهبود بیماری اصلی، تئوری مذکور را در مورد ویروس کرونای جدید با تردیدهای جدی مواجه ساخت.

برگشت بویایی بعد از کرونا

متوجه نشدن طعم غذاها و عدم توانایی تشخیص بوی محیط یک عارضه‌ی آزار دهنده است که به دلیل آسیب ویروس کرونا به به دیواره‌ی عصب بویایی ایجاد می‌شود. مکانسیم تشخیص بو به این صورت است که گیرنده‌های عصبی یا نورون‌ها پیام محیط با گیرنده‌های سطحی در قالب بو را دریافت می‌کند اما با حمله‌ی ویروس کرونا به دیواره‌ی عصب این فرایند مختل می‌شود.در برخی افراد دلیل از دست رفتن حس بویایی گرفتگی و احتقان ایجاد شده در مجاری تنفسی بر اثر سرماخوردگی است. از دست دادن حس بویایی در سرما خوردگی به زمان کمتری برای بهبود نیاز دارد. اما وقتی نورون‌ها به دلیل کرونا آسیب ببیند به زمان بیشتری برای بازسازی نیاز است. علت و مدت زمان بهبودی از دست رفتن حس بویایی بر اثر سرماخوردگی و ابتلا به کرونا با هم تفاوت دارد.

 

علائم کرونا در همه‌ی افراد یکسان بروز نمی‌کند و در هرکسی به یک شکل بروز می‌کند و نمی‌توان یک قاعده‌ی کلی برای آن در نظر گرفت. اما معمولاً با شروع علائم کرونا بویایی و چشایی بیمار از دست می‌رود. در طول دوره‌ی بیماری و تا بهبودی کامل فرد قدرت تشخیص هیچ بویی را ندارد و متوجه طعم یا مزه نیز نمی‌شود.

به همین جهت در جواب بیمارانی که می‌پرسند از دست رفتن بویایی و چشایی چند روز طول می‌کشد؟ نمی‌توان پاسخ دقیق و قطعی داد.

با توجه به ناشناخته بودن عامل بیماری و متفاوت بودن طول دوره‌ی بیماری برای افراد مختلف، نمی‌توان مدت زمان مشخص برای برگشت حس بویایی و چشایی در نظر گرفت اما با توجه به موارد بالینی معمولاً بین یک تا سه هفته بعد از ابتلا به کرونا می‌توان انتظار برگشت حواس را داشت.

افرادی که برگشت بویایی در آن‌ها بیش از یک ماه طول می‌کشد دچار مشکلاتی در تشخیص بو می‌شوند. در فرایند بازسازی دوباره‌ی نورون‌ها ممکن است تمام بوها به صورت نامطلوب استشمام شود اما معمولاً بعد از مدتی فرد بیمار می‌تواند بوی واقعی را تشخیص دهد.

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!