خواص گیاه اویشن -هفت ویک
- مشخصات ظاهری
گیاه آویشن دارای ساختار بوتهای، ساقه مستقیم چوبی یا علفی و پرشاخه است که ارتفاع آن به ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر و در برخی گونهها تا ۴۰ سانتیمتر میرسد. برگهای این گیاه معطر، تا حدودی همیشه سبز، تقریباً بدون دمبرگ یا دارای دمبرگ بسیار کوتاه است. برگهای آویشن بیضی شکل و بسیار کوچک است. طعم برگها تند و تیز است. گلهای این گیاه معمولاً به رنگهای ارغوانی کمرنگ یا سفید و به شکل لولهای، دو لبه، صمغی و بسیار کوچک هستند.
- کاربرد ها
از آویشن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی میشود. از این گیاه در بازار به صورت برگ خشک شده، روغن یا اسانس و عرق موجود است. از برگ خشک آویشن علاوه بر دمنوش به عنوان طعم دهنده انواع گوشت، سالاد، لبنیات و ادویه خورشها استفاده میشود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضداسپاسم، بادشکن، ضد قارچ، ضد عفونی کننده، ضد کرم، ضد رماتیسم و خلطآور است. اسانس آویشن از جمله ده اسانس معروف است که دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتیاکسیدانی است. از عرق تند و تیز آویشن برای درمان دل درد، اسهال، سرماخوردگی و مسمومیت استفاده میشود.
- تاریخچه اویشن
قرنها پیش مصریان هوشمندانه از آویشن برای مومیایی کردن استفاده میکردند. آویشن به دلیل داشتن تیمول زیاد، باکتریها و قارچها را از بین میبرد و مادهای فوقالعاده برای مومیایی کردن است.
در دوران باستان، آویشن نماد شجاعت، مردانگی و قدرت بود. سربازان رومی به نشانهی احترام شاخهای از برگهای آویشن را مبادله میکردند. یونانیها و رومیها دستهی آویشن را به منظور پاکسازی خانهها و معابد خود میسوزاندند. آنها همچنین برای مصرف دارویی، آویشن را در آب حمام خود استفاده میکردند.
در قرون وسطی در اروپا، برگهای آویشن را زیر بالش میگذاشتند تا خواب آرامی داشته باشند. در آن دوران همچنین آویشن را در تابوتها نیز قرار میدادند، چون مردم اعتقاد داشتند باعث میشود فرد متوفی با دلگرمی قدم به زندگی بعدی خود بگذارد.
- طبع اویشن
طبع آویشن در طب سنتی گرم و خشک است و مصرف بیش از اندازه آن برای افراد دارای طبیعت صفراوی (دارای مزاج گرم و خشک) توصیه نمیشود
آویشن نه تنها یکی از ادویههای محبوب در آشپزی امروزی است، استفاده از آن به عنوان دارویی شفابخش و ضامن سلامت، تاریخچهای بسیار طولانی دارد. در دوران رم باستان، از این ماده برای جلوگیری از مسمویت استفاده میشد و اگر کسی دچار مسمومیت میشد، در آب حمامش آویشن میریختند تا جلوی تأثیرات مخرب مسمومیت را بگیرند. در زمانی که هنوز یخچال وجود نداشت و نگهداری از مواد غذایی دشوار بود، آویشن را در پخت غذا استفاده میکردند تا تأثیر مخرب گوشت فاسد شده را کم کند و از بیماریهای ناشی از غذاهای ناسالم جلوگیری کند. قبل از اینکه آنتیبیوتیکهای جدید به بازار بیایند، برای مداوای زخمها از روغن آویشن استفاده میشد.
شاید شما قبلا بدون اینکه متوجه شده باشید از این گیاه دارویی استفاده کردهاید. تیمول، فعالترین عنصر آویشن، به دلیل داشتن خاصیت ضدباکتری و ضدقارچ، در تهیهی دهانشویهی قدیمی Listerine و پمادهای موضعی مثل vicks VapoRub به کار رفته است. این حقیقت که این مارکهای محصولات قدیمی اما نه چندان طبیعی، از تیمول به عنوان جز کلیدی در ترکیب خود استفاده میکردند، مهر تأییدی است بر خواص دارویی غیرقابل انکار این گیاه پرخاصیت.
در ادامهی این مقاله در مورد این گیاه شگفتانگیز و فوقالعاده اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار میدهیم که بهسادگی در زندگی روزانهی شما مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیر زیادی بر سلامتتان دارد.
- خواص اویشن
بو گیر
آویشن یک دئودورانت یا بو گیر طبیعی و فوقالعاده موثر محسوب میشود.
50 گرم آویشن خشک را در دو لیتر آب ریخته و بجوشانید. سپس در ظرف را بگذارید و شعله را خاموش کنید. اجازه دهید محلول به مدت 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و داخل تشت یا وان حمام بریزید. به مدت 10 دقیقه پاهایتان را در این محلول قرار دهید.
سرفه
اسانس آویشن، که از برگ های آن به دست می آید، اغلب به عنوان یک درمان طبیعی سرفه استفاده می شود. ترکیبی از برگهای آویشن و پیچک به کاهش سرفه و سایر علائم برونشیت حاد کمک کرد.ترکیب عصاره آویشن و پامچال را برای کاهش التهاب و مخاط در یک مدل حیوانی نشان داد.دفعه بعد که با سرفه یا گلودرد مواجه شدید، سعی کنید کمی چای آویشن بنوشید.

گلودرد
روغن آویشن یکی از قویترین ضدمیکروبهای طبیعی است که به عنوان دارویی مؤثر در درمان گلو درد استفاده میشود. روغن آویشن حاوی کارواکرول است. به همین دلیل یکی از مهمترین روغن ها برای تسکین گلودرد محسوب میشود.
در مطالعهای که بهتازگی توسط دانشکدهی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لودز در لهستان انجام گرفته، روغن آویشن به ۱۲۰ گونهی مختلف باکتری جداشده از بیماران مبتلا به عفونتهای حفره دهان، دستگاه تنفسی، ادراری و تناسلی واکنش نشان داده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد روغنی که از گیاه آویشن گرفته میشود، فعالیت بسیار قوی در برابر تمامی سویههای بالینی دارد. این روغن حتی بر روی سویههای مقاوم به انتی بیوتیک اثر بسیار خوبی دارد. دفعهی بعد که گلودرد داشتید، حتما مقداری آویشن به سوپ خود بیفزایید و چای آویشن بنوشید زیرا که تسکیندهنده درد و ازبینبرندهی میکروب است.
اکنه
آویشن دارای خواص ضد باکتری فوقالعاده ای است و برای مبارزه با باکتری هایی که باعث ایجاد آکنه در پوست می شوند، مقابله میکند. آویشن اغلب به عنوان یک ماده در کرم های ضد اکنه و شستشوی صورت استفاده میشود.
سرطان
کمک به درمان سرطان یکی دیگر از خواص آویشن محسوب میشود. یک مطالعهی پرتغالی به این نتیجه رسید که آویشن ممکن است به پیشگیری از سرطان، بهویژه سرطان رودهی بزرگ (کولون) کمک کند. علت این خاصیت آویشن وجود بعضی ترکیبات مفید در آن است که از جملهی آنها میتوانیم لوتئین و اسید اورسولیک را نام ببریم.
آویشن همچنین اثرات مثبتی روی سرطان سینه میگذارد. نشان داده شده که این گیاه از طریق افزایش مرگ سلولهای سرطانی به درمان سرطان سینه کمک میکند. یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در روغن اسانسی آویشن کارواکرول نام دارد که در پیشگیری از سرطان مفید است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که کارواکرول میتواند از تکثیر سلولهای سرطانی پیشگیری کند. نشان داده شده که این ترکیب روی انواع سرطانها، بهویژه سرطان روده اثرات درمانی دارد.
التیام دهنده زخم
طبق تحقیقات انجام شده، ترکیبات ضدعفونیکننده – کاریوفیلن، کامفن و تیمول – موجود در آویشن از زخمها در برابر عفونتها محافظت کرده و روند بهبودی را تسریع میکند.
بوی دهان
آویشن یک گیاه ضدعفونی کننده و التیام بخش است. برای همین میتوان از آن برای درمان آفتها و التهاب لثه و همچنین برای پایان دادن به کابوس بوی بد دهان استفاده کرد.
یک لیوان آب را بجوشانید و سپس یک قاشق چایخوری آویشن را در آن ریخته و به مدت 1 تا 2 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و روزانه چند بار غرغره کنید.
ضدعفونی کننده
کپک یک آلاینده رایج و بالقوه خطرناک هوا است که می تواند در خانه شما کمین کند. هنگامی که آن را شناسایی کردید، می خواهید اقدامات لازم را برای خلاص شدن از شر آن یک بار برای همیشه انجام دهید. در برخی موارد، روغن آویشن ممکن است پاسخگو باشد. آویشن ممکن است در کنترل پوسیدگی کپک خاکستری در میوه گواوا موثر باشد.این اثرات ممکن است به قالب در خانه نیز تبدیل شود. آویشن میتواند به عنوان یک ضدعفونیکننده در خانههایی که غلظت کم کپک وجود دارد استفاده شود.با این حال، اگر کپک قابل توجهی در خانه خود پیدا کردید، بهتر است از یک متخصص برای حذف آن استفاده کنید.
دیورتیک
این گیاه با افزایش میزان ادرار در از بین بردن نمک های اضافی،آب و سایر سموم کمک میکند. همچنین برای افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه نیز مفید میباشد.
دستگاه گوارش
آویشن به خواص خود در پیشگیری از افزایش گازهای مضر در معده و در نتیجه افزایش سلامت دستگاه گوارش شناخته میشود.علت این خاصیت آویشن داشتن چربیهای فرار است که گاز معده را کاهش میدهند. آویشن همچنین بهعنوان یک ترکیب ضدانقباض عمل کرده و به تسکین اسپاسم روده کمک میکند.
سردرد
کارواکرول موجود در آویشن در تسکین سردرد اثرگذار است. این ترکیب مانند یک داروی ضدالتهابی مانع از نوعی آنزیم التهابی به نام COX2 میشود. برای درمان سردرد چند قطره از روغن اسانسی آویشن را روی شقیقه و پیشانی خود ماساژ دهید. بهآرامی پوست نواحی ذکر شده را بمالید و برای مدتی تکان نخورید تا سردردتان برطرف شود. روغن آویشن میتواند استرس را کاهش دهد. آنتیاکسیدانهای موجود در این روغن از سلولهای شما در برابر استرس و سموم محافظت میکنند. استنشاق روغن آویشن ممکن است به بهبود خلقوخو کمک کند.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!