هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

انواع انجیر -هفت ویک79631

۱۴۰۱/۵/۲۴ سپیده ایمانپور

این میوه جذاب نه تنها به عنوان میوه، که برای مصارف شیرینی، مربا، مارمالاد، سرکه، ترشی و سالاد نیز استفاده می‌شود. انجیر خشک که مانند دیگر میوه‌ها از خشک کردن نمونه ‌تر آن به دست می‌آید نیز محصولی پرطرفدار است. در کشور ما ایران، شهرستان استهبان استان فارس بزرگترین تولید کننده انجیر دیم در جهان محسوب می‌شود که محصول آن از کیفیت و مرغوبیت خاصی برخوردار است.

 

 

 

درخت انجیر با نام علمی فیکوس (Ficus) گیاهی از خانواده موراسه (Moracee) بوده و بیش از ۶۰۰ گونه مختلف دارد که اغلب آنها وحشی یا زینتی می‌باشند. انواع زینتی فیکوس بنگالنسیس (انجیر معابد) و فیکوس رلیگیوزا دو نوع از این گیاه بوده که در تزئینات و همچنین به‌عنوان گیاه آپارتمانی کاربرد زیادی دارند. «فیکوس الاستیکا» نیز که به درخت کاتوچو معروف می‌باشد، هم زینتی بوده و هم کاربرد صنعتی دارد. تصاویر زیر به ترتیب مربوط به انواع بنگالنسیس، رلیگیوزا و الاستیکا می‌باشد.

انواع انجیر خوراکی 

انجیر نوع معمولی از دوران باستان کشت می‌شده و به صورت وحشی در مناطق خشک و آفتابی با خاک عمیق و تازه و نیز در مناطق صخره‌ای رشد می‌کند. گل‌های انجیر معمولی همه ماده بوده و به گرده‌افشانی نیاز ندارند. بعضی از ارقام مهم انجیر معمولی را می‌توان با عناوین کادوتا (Kadota)، میشن (Black Mission)، قهوه‌ای (Brown Turkey)، آدریاتیک (Adriatic) و کلسته (Celeste) برشمرد. انجیرهای سیاه موجود در بازار معمولا از این نوع می‌باشند  و همچنین داریا عطر و بوی خاصی در این بین می باشد 

انجیر ازمیر مهمترین نوع اقتصادی به‌ویژه در ایران می‌باشد. انجیر ازمیر در ایران به ارقام مختلف سیاه، سبز، پیوس، متی، شاه انجیر و کشکی تقسیم می‌شود. عمده انجیرهای تولیدی در ایران، گونه سبز نوع ازمیر می‌باشد.

انجیر سان‌پدرو در هر فصل دو مرحله تولید محصول دارد که مرحله اول آن مهمتر بوده و به گرده‌افشانی نیاز ندارد. این در حالی است که محصول مرحله دوم نیازمند گرده‌افشانی برای ماندن میوه بر روی درخت می‌باشد. ارقام مرتبط با انجیر سان پدرو شامل Desert King، Lampiera و San Pedro بوده که معروف‌ترین آنها نوع King می‌باشد.

بهترین درخت انجیر و انواع آن:

همانطور که در بالا نیز ذکر کردیم، برای اینکه بتوانید در کاشت نهال انجیر موفق باشید و محصول باکیفیتی را در انتهای کار برداشت کنید، لازم است که با انواع و بهترین درخت انجیر، آشنایی داشته باشید. انواع بهترین نهال های انجیر عبارتند از:

  1. انجیر زرد سه فصل
  2. انجیر استهبان
  3. انجیر سیاه
  4. انجیر زرد
  5. انجیر گلابی

بهترین نهال انجیر، انجیر زرد سه فصل:

انجیر سه فصل از ارقام بهترین درخت انجیر؛ است که گونه‌ای بسیار باکیفیت بوده که می‌تواند تا سه ماه اخر سال (زمستان) باردهی از خود به نمایش بگذارد. این محصول در اقلیم‌های ایران قابل کاشت است. این گونه یکی از نمونه‌هایی است که اغلب مواقع توجه باغبانان را به عنوان بهترین نهال انجیر، به خود جلب می‌کند. با کاشت این نهال، سودآوری اقتصادی تضمینی خواهد بود.

انجیر زرد سه فصل، یکی از گونه‌ هایی است که نسبت به سرما مقاومت فراوان دارد و در آب و هوای سرد به خوبی رشد خواهد کرد. انجیر سه فصل، پوسته‌ای سبز داشته و نسبت به دیگر انواع بزرگتر است. قسمت داخلی و گوشتی این محصول قرمز رنگ بوده و طعمی دلپذیر دارد. این محصول برای خشک کردن نیز بسیار مناسب است. متقضیان زیادی این محصول را به عنوان بهترین انجیر می‌شناسند.

دومین رقم از بهترین انجیر های ایران، انجیر استهبان:

می‌توان گفت بهترین انجیر؛ برای خشک کردن محصول و صادراتی عالی، همین انجیر استهبان خواهد بود. انجیرهایی که در آجیل و انواع تنقلات وجود دارد معمولاً محصول همین درخت است. رشد نهال استهبان به منطقه‌ای معتدل از نظر آب و هوا نیاز دارد.

بهترین زمان کاشت برای آن فصل پاییز تا بهار بوده و ارتفاع کاشت مناسب برای این نهال نیز بین ۱۵۰ تا ۱۷۵۰ متر است. برگ‌ها در این نهال زرد رنگ می باشد و باردهی این رقم از سال چهارم می باشد. میوه‌دهی این نهال به عنوان یکی از انواع بهترین درخت انجیر؛ تا ۲۰ الی ۲۵ سالگی ادامه دارد. بسیاری از کشاورزان و باغبانان، بهترین نهال انجیر، را محصول نهال استهبان می‌دانند.

سومین نهال از ارقام برتر انجیر، انجیر سیاه:

انجیرهای سیاه، یکی از ارقام برتر درخت انجیر محسوب می شوند که با مناطق گرمسیری سازگاری فراوانی دارد. این نهال نمی‌تواند در اب و هوای سرد از خود مقاومت مناسبی نشان دهد و به همین دلیل مناطق گرمسیری بهترین محل‌ها برای کاشت این نهال خواهند بود. این گیاه به آبیاری نیز بسیار حساس است.

بدین معنا که مدت زمان و همچنین میزان آبی که که برای آبیاری آن صرف می‌شود، تأثیری زیادی بر مقدار باردهی درخت خواهد گذاشت. اگر به دنبال انتخاب انجیر سیاه به عنوان بهترین انجیر هستید؛ باید به شما خاطر نشان کنیم که کوددهی نیز در این محصول به شدت تأثیرگذار است.

چهارمین نژاد از بهترین نهال انجیر، انجیر زرد:

یکی‌ دیگر از انواع بهترین انجیر؛ که باز هم بسیار مورد توجه کشاورزان و باغداران قرار گرفته است، نهال انجیر زرد است. این نهال انجیر بیش‌ترین حجم کاشت را در سرتا سر دنیا به خود اختصاص داده است. محصول این نهال که شاید بتوان گفت بهترین انجیر است؛ تازه، شیرین و خوشمزه است.

پوسته نازک روی میوه کاملاً قابل هضم بوده و محصول از نوع گوشتی و آبدار است. یکی از محصولاتی که صادراتی فراوان به دیگر کشورها دارد، همین انجیر زرد است. رشد و باروری این محصول زیاد بوده و برگ‌های نهال آن متراکم و زبر هستند. این نوع از بهترین درخت انجیر، شاخ و برگ‌هایی درشت و متراکم با قدی کوتاه دارد.

پنجمین و آخرین نهال سری بهترین درخت انجیر:

دیگر نمونه‌ای از بهترین نهال انجیر؛ درخت انجیر گلابی بوده که دارای برگ‌هایی پهن و بزرگ است. این نهال زیبایی خاصی به باغ یا باغچه شما خواهد بخشید. مقاومت این محصول در برابر گرما بسیار زیاد است. ولی در هر صورت در دماهای بالاتر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد، کیفیت و همچین مقدار باردهی این نهال، کم‌تر خواهد شد.

درخت این محصول ارتفاعی در حدود ۲ تا ۴ متر دارد. سم‌پاشی در این محصول اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت. اگرچه حشره‌ای که مسئولیت گرده افشانی در این نهال را به عهده دارد، آفت‌های وارد شده به نهال را شکار خواهد کرد. نیاز به آب این نوع از بهترین انجیر، خیلی کم بوده و آب باران برای آن کافی خواهد بود. از دیگر مشخصه‌های این نهال برگ‌های بسار بزرگ آن است.

Card image cap

 

بهترین فصل کاشت:

فصل کاشت نهال انجیر، تأثیر بسیار مستقیمی بر محصول تولیدی خواهد داشت. به طور کلی برای اینکه کاشت هر نهال، بهترین نتیجه و پر سودترین باردهی را داشته باشد، بهتر است که تمامی شرایط مربوط به کاشت، داشت و برداشت آن رعایت شود. در همین زمینه برای نهال انجیر نیز می‌توان گفت بهترین فصل کاشت در انتها فصل پاییز و در ابتدای فصل زمستان، زمانی که ریشه ی نهال در خواب فرورفته و خود را آماده‌ی رشد در فصل بهار می‌کند، است. کاشت نهال انجیر خود را در این زمان انجام دهید تا بهترین انجیر را به دست آورید.

 

انواع مختلف انجیر از نظر میوه

انجیر از نظر رنگ میوه به انواع سیاه و زرد یا سفید تقسیم بندی می‌گردد. با این وجود شرح جزئی‌تر برخی از ارقام موجود به‌صورت زیر می‌باشد.

  • انجیر آدریاتیک (Adriatic):

رنگ این نوع انجیر سبز کم‌رنگ مایل به زرد و بخش داخلی آن نیز قرمز رنگ است و به دلیل رنگ روشن گاهی تحت عنوان “انجیر سفید” نامیده می­شو. با توجه به مطبوع بودن طعم خشک آن، بیشتر به صورت خشک مصرف می‌گردد. شیرینی این نوع نسبت به انواع دیگر کمتر است.

  • انجیر قهوه‌ای (Brown Turkey):

این نوع انجیر پر آب و با طعم شیرین بوده و به هر دو صورت تازه (تر) و خشک مصرف می‌گردد.دارای پوست بنفش تیره تا قهوه­ ای بوده و طعم ملایم­تری نسبت به سایر انجیرها دارد. رنگ داخل آن نیز متمایل به صورتی است. انجیر قهوه ­ای ترکیه در سالاد استفاده می­شود و شیرین بودن آن باعث ایجاد یک کنتراست خوشایند در سالاد یا دسرها می ­شود که موجب خوش بو شدن دسر های شما خواهد شد .

  • انجیر کالی‌میرنا (Calimyrna):

این نوع انجیر، بزرگ و کم‌آب بوده و دارای پوست سبز و ضخیم و گوشته سفید می‌باشد. شیرینی آن زیاد نبوده و مصرف آن بیشتر به‌صورت خشک می‌باشد. پوست ضخیم این انجیر در هنگام خوردن گرفته می‌شود.

با توجه به اینکه بخش داخلی انجیر کالیمیرنا بسیار رنگی است، می­تواند به عنوان یک گزینه مناسب جهت برش و سرو استفاده شود. این انجیر دارای طعم فوق­ العاده­ ای است. این انجیرها طعم خوبی داشته و در آجیل نیز استفاده می­ شوند

  • انجیر کلسته (Celeste):

این نوع انجیر بسیار شیرین و پر آب و دارای پوست بنفش می‌باشد. اندازه آن کوچک و متوسط بوده و به هر دو صورت تازه و خشک مصرف می‌گردد.

  • انجیر کادوتا (Kadota):

انجیر کادوتا زرد و سبز رنگ، با اندازه متوسط و پوست ضخیم می‌باشد. دارای هسته شیرین، کم‌دانه و سفید تا صورتی‌رنگ است. انجیر کادوتای خام بسیار خوب است. آن­ها بهترین نیستند، اما شیرین ­ترین انجیر خام هستند. آن­ها تنها انجیری هستند که در افسانه­ ها وجود دارند. این انجیرها برای نگهداری و تهیه مربا بهترین گزینه هستند

  • انجیر میشن (Mission):

این نوع انجیر دارای رنگ بادمجانی و گوشت قرمز بوده، آب‌دار، بسیار خوشمزه وبافت قابل جویدن دارد. در هر دو حالت تازه و خشک مصرف می‌گردد. البته این نوع انجیر از بقیه موارد دارای بوی خاصی می باشد 

  • انجیر کینگ (Desert King):

انجیر کینگ یکی از انواع پر ثمر درخت انجیر با دو مرحله تولید محصول می‌باشد. میوه‌های این نوع انجیر از اوایل تابستان شروع به رسیدن کرده و این‌کار تا اواخر تابستان ادامه دارد به‌گونه‌ای که در تابستان معمولا جوانه‌های ریز انجیر، میوه‌های نارس و رسیده آن به‌صورت همزمان دیده می‌شوند. میوه‌های رسیده آن به بزرگی تخم مرغ بوده و به رنگ سبز متمایل به زرد می‌باشد. در ایران این نوع انجیر را در برخی موارد به‌نام انجیر سه وقته می‌شناسند.

  • انجیر سیاه

انجیرهای سیاه بسیار شیرین هستند (گاهی اوقات به عنوان شربت استفاده می­ شوند، دقت کنید که در هنگام خرید و یا چیدن نشانه ای بسیار خوبی داشته باشند). بر خلاف نام، این انجیرها به رنگ سیاه نیستند، بلکه به رنگ بنفش تیره می­باشند. داخل آن­ها نیز به رنگ صورتی است. رنگ تیره آن­ها باعث می­شود که گونه خراشیدگی در روی آن مشخص شود و این باعث می­شود که نمونه ­های کاملا رسیده تشخیص داده شوند.

 

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!