هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

انواع دهان شویه -هفت ویک56756

۱۴۰۱/۵/۳ سپیده ایمانپور

 

دهان شویه چیست ؟

 

 

دهان شویه مایعی است که برای شستشو و تمیز نگه داشتن فضای داخل دهان استفاده می شود. معمولاً آنها حاوی مواد ضد عفونی کننده نیز هستند که باکتری هایی که در دهان زندگی می کنند را از بین می برند. بعضی از مردم از دهانشویه برای از بین بردن بوی بد دهان استفاده می کنند و برخی دیگر برای جلوگیری از پوسیدگی دندان.

دهانشویه ها همچنین برای کاهش درد و ناراحتی دهان، ایجاد رطوبت کافی برای بافت‌های دهان و همچنین از بین بردن بوی بد دهان مورد استفاده قرارمی‌گیرند.

 بنابراین باید این مایع را در دهان، دندان‌ها، لثه و زبان بچرخانید تا به سلامت دهان کمک کنید. می‌توان دهان‌ شویه‌های مخصوص دهان را با تجویز پزشک یا بدون تجویز خریداری کرد. به این ترتیب می‌توان آنها را براساس کاربرد و ترکیباتشان به گروه‌های آرایشی، درمانی یا ترکیبی از هر دودسته بندی کرد

توچه

باید توجه داشته باشید که حتی استفاده از بهترین دهان‌ شویه به جای مسواک زدن‌ و کشیدن نخ‌دندان به تنهایی به سلامت دندان شما کمک نمی کند.

لذا جهت حفظ سلامت دهان و دندان های خود باید فقط بعد از مسواک زدن دندان از دهان‌ شویه استفاده کنید.

CPC  موجود در دهان شویه ها که در خیلی دیگر از محصولات بهداشتی وجود دارد، به سطح باکتری ها می چسبد و باعث انهدام باکتری می شود. در نتیجه مانع از اتصال باکتری به سطح دندان می شود. فلوراید موجود در دهان شویه پلاک دندانی  را از بین نمی برد؛ بلکه دندان را در برابر اسیدهای تولید شده توسط باکتری‌ها محافظت می‌کند. پس ابتدا با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن سطوح دندانی تمیز و عاری از پلاک دندانی می شود. سپس فلوراید موجود در دهان شویه سطوح مینایی دندان را با رساندن فلوراید به مینای دندان، تقویت می کند. در نتیجه مانع شروع پوسیدگی می شود و حتی می تواند روند پوسیدگی را در پوسیدگیهای اولیه متوقف کند. خصوصاٌ در افرادی که پوسیدگی فعال دارند و در سال بیش از یک یا دو سطح پوسیدگی در دندان هایشان ایجاد می شود و یا بیمارانی که در حال ارتودنسی هستند و براکت روی دندان هایشان قرار دارد، حتماٌ باید دهان شویه فلوراید را به سیستم بهداشت دهان و دندان هایشان اضافه کنند.

دهان شویه فلوراید برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمی شود. چون احتمال قورت دادن دهان شویه در بچه های زیر 6 سال زیاد است و می تواند روی روند تشکیل دندان های دائمی اثر بگذارد. دهان شویه فلوراید خصوصاً در کشورهای توسعه نیافته، که آب آشامیدنی فلوراید ندارد، می تواند نقش موثری در جلوگیری از شروع پوسیدگی در دندان ها داشته باشد. بعد از استفاده دهان شویه فلوراید از خوردن و نوشیدن و سیگار کشیدن اجتناب کنید، تا فلوراید به مدت زمان کافی در تماس با دندان های شما قرار گیرد

طرز مصرف

باید دهانشویه را به‌مدت 30 ثانیه در دهان خود نگه دارید. در برخی دهانشویه‌های مناسب غرغره‌کردن، باید سر خود را به سمت عقب خم کنید. پس از آن، بدون قورت دادن مایع، سعی کنید دهانشویه را در انتهای دهان خود غرغره کنید. بدین شکل، مواد موجود در دهانشویه، در همه بخش‌های دهان و حتی گلوی شما تاثیر خواهد گذاشت.

 

Card image cap

 

انواع دهان شویه

دهان شویه‌های درمانی

خواص بهترین دهان‌ شویه‌های درمانی مانند دهان‌ شویه‌های آرایشی است. این دهان‌ شویه‌ها به منظور پیشگیری یا درمان بیماری‌ها و مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان حاوی مواد فعال کننده اضافی‌اند. دهان‌ شویه‌های درمانی معمولا در یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • دهان شویه‌های ضد پلاک، ضد التهاب: این دهان‌ شویه درمانی، پلاک‌های باکتریایی را کنترل می‌کند و باعث کاهش التهاب لثه می شود که نوعی از بیماری لثه است.

دهانشویه های آنتی سپتیک ضدعفونی کننده

این دسته از دهانشویه ها باعث کاهش تعداد میکروارگانیسم ها در حفره دهان می شوند. به عنوان مثال این نوع برای افرادی استفاده می شود که دچار بیماری لثه بوده و یا در حفره دهان جراحی انجام داده اند و نمی توانند به طور موقت بهداشت دهان و دندان خود را به طور ایده آل رعایت کنند. مثال در این مورد:

دهانشویه کلر هگزیدین

دهانشویه کلر هگزیدین که ممکن است برای بسیاری از شما نام آن آشنا باشد. این دهانشویه ها ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچ بوده و مانع تشکیل پلاک دندانی می شود. پلاک دندانی عامل شروع کننده پوسیدگی های دندانی است و

همچنین عامل ایجاد التهاب در لثه ها می باشد و در غلظت 0.12% و 0.2% وجود دارد. طول مدتی که از این دهانشویه استفاده می شود نباید بیش از ده روز باشد و همانطور که کمی قبل اشاره کردیم، بیشتر در بیمارانی استفاده می شود که جراحی لثه و جراحی دندان عقل انجام داده اند و به طور موقت برای برای یک هفته الی ده روز نمی توانند دهان خود را به خوبی شستشو دهند. علت اینکه این دهانشویه نیابد بیش از ده روز مورد استفاده قرار گیرد این است که مصرف بیش از اندازه آن موجب تغییر رنگ دندانی و ترمیم های دندانی نیز می شود.

دهانشویه هیدروژن پروکسید

این نوع از دهانشویه های ضدعفونی کننده در غلظت 1.5% موجود هستند.

بتادین

اگر در دوران کرونا به یک دندانپزشکی مراجعه کنید، به احتمال بالا نوع رقیق شده آن را به شما می دهند که قبل از شروع کار قرقره نمائید که هم اثر ضدباکتری و هم ضد قارچ و ویروس دارد.

دهان شویه فلوراید

این نوع شوینده دهان، حاوی سدیم فلوراید می باشد که سبب تقویت مینای دندان شده و در برابر پوسیدگی دندان از آن محافظت می کند. البته در استفاده از این نوع مایع شستشو دهنده دهان بهتر است به دو گزینه توجه شود، محلولی که حاوی 0.05 درصد سدیم فلوراید می باشد باید هر روز به طور منظم دهان را با آن شستشو داد، اما با محلولی که قوی تر است و دارای 0.2 درصد سدیم فلوراید هست به صورت یک بار شستشو در هفته انجام بگیرد، مطمئنا سبب کند شدن پوسیدگی در دندان خواهد شد.

دهان شوی ضدعفونی کننده

این نوع از دهان شویه نیز حاوی کلرهگزیدین گلوکنات است که ماده ای شیمیایی می باشد و از رشد باکتری ها در دهان به خصوص در سطح پشت زبان جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که استفاده از این نوع دهان شو بیشتر برای افرادی که دارای عفونت لثه و دهان هستند مناسب می باشد. البته موثر واقع شدن این نوع محلول به این دلیل است که از علت بوی بد دهان  و جرم یا پلاک بر روی دندان پیشگیری می کند.

 

دهان شویه های کاملا طبیعی و بدون الکل

در واقع این شوینده دهان و دندان بدون فلوراید بوده و مانند دهان شوهای سنتی عمل می کند، منظور از شوینده سنتی همان دهان شوی آب و نمک است که در بهبودی سریع دهان و دندان نقش مهمی داشت.

دهان‌ شویه‌های ضد جرم 

 این دهان‌ شویه‌ها حاوی موادی مانند زینک سیترات هستند و از تشکیل جرم، مواد سخت و چسبناک غذا و باکتری‌ها بر سطح دندان جلوگیری می‌کند.

دهان شویه‌های آرایشی

بهترین دهان شویه‌های آرایشی می‌توانند به طور موقت به کاهش یا کنترل بوی بد دهان (تنفس بدبو)، مواد زائد دهان، از بین بردن باکتری‌های دهان، و ایجاد حس تازگی کمک کنند و احساس لذت بخشی را به وجود بیاورند. برخی از بهترین دهان‌ شویه‌ها حاوی مواد سفیدکننده هستند که به سفید شدن دندان‌ها کمک می‌کنند. سفید کردن دندان ها می‌تواند باعث بهبود ظاهر و زیباتر شدن لبخند  شما شود اما نتایج مثبتی را در ارتباط با سلامت دهان ایجاد نخواهد کرد. دهان شویه‌های آرایشی به جای از بین بردن بوی بد دهان، آن را می‌پوشانند. این دهان‌ شویه‌ها حاوی مواد خوشبوکننده هستند که تاثیرگذاری آنها حدود سه ساعت است

دهان شویه چگونه به حفظ بهداشت دهان کمک می کند؟

ترکیبات موجود در هر محصول دهان شویه کمی متفاوت است. تحقیقات نشان می دهد دهان شویه به جلوگیری از تجمع پلاک در دندان ها و عفونت لثه کمکی نمی کند. اما از آنجایی که ترکیبات دهانشویه های گوناگون تفاوت دارند و به طور کلی استفاده از دهانشویه ارتباط تنگاتنگی با رعایت بهداشت دهان دارد، به سختی می توان دقیقا مشخص کرد دهان شویه چقدر به حفظ سلامت دهان کمک می کند یا کدام نوع آن بهتر عمل می کند.

در پژوهشی که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، مشخص شد درصد زیادی از کسانی که هر روز دهانشویه استفاده می کنند، برای درمان علائم بیماری لثه، زخم های دهانی یا ورم لثه این کار را انجام می دهند.‌

دهان شویه با داشتن ترکیبات ضد عفونی کننده مانند الکل، منتول و اکالیپتول باکتریها را از بین می برد. این ترکیبات داخل دهانشویه می توانند وارد فضاهایی شوند که دسترسی به آنها با مسواک یا نخ دندان دشوار است. در نتیجه باکتری‌های همه نواحی دهان را می توانند از بین ببرند.

 

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!