هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

انواع انجیر خشک و خواص ان -هفت ویک17272

۱۴۰۱/۵/۲۴ سپیده ایمانپور

 

همانطور که می دانید در بازار، چند نوع انجیر خشک با کیفیت متفاوتی وجود دارد. بیش از ششصد گونه درخت انجیر وجود دارد که اغلب زینتی یا وحشی هستند. با توجه به تفاوت بالا و زیاد در شکل ظاهری انجیر خشک، دسته بندی آنها صورت می گیرد.

انواع انجیر خشک با توجه به کیفیت، قطر دانه، رنگ، خندان بودن، تیره بودن و . . . بسته بندی می شوند. اما در واقع در بازار فروش برای دسته بندی کردن آنها از تقسیم بندی بیشتری استفاده می شود. 

 

انواع انجیر خشک و ویژگی آن ها

 

با توجه به تفاوت زیاد در ظاهر میوه انجیر خشک، دسته بندی انواع انجیر خشک به تعداد بیشتر آن نیز ممکن است صورت گیرد. اما معمولا افزایش دسته‌ها به بیش از ۵ دسته توسط باغدار انجام نمی‌شود. دسته بندی مختلف انجیر خشک توسط باغ داران معمولا با عبارات زیر عنوان می‌شوند:

-انجیر خشک پرک
-انجیر خشک خندان
-انجیر خشک صدیک (صد و یک یا ۱۰۱) درجه ۱ و ۲

-انجیر خشک افتابی 
-انجیر خشک معمولی درجه ۱ و ۲

  • انجیر خشک پرک (و فوق پرک)

انجیر خشک پرک  ثمره نوع خاصی از درخت انجیر خاص می‌باشد.این نوع انجیر نسبت به بقیه درشت تر و به اصطلاح خندان است. از آنجایی که میزان تولید آن کم است قیمت بیشتری دارد. درواقع مقدار این محصول از ۱۰درصد وزن کل محصولات یک باغ بیشتر نیست.البته مزه ,و بوی آن نیز نسبت به نوع معمولی آن متفاوت است.

انجیر فوق پرک  نیز نسبت به پرک، خندان تر است ولی همان نوع انجیر می باشد.این نوع انجیر مرغوب ترین و باکیفیت ترین میوه درخت انجیر است. انجیر پرک و فوق پرک دارای رنگی سفید و زرد است. میزان تولید این نوع انجیر نسبت به سایر انجیرها کمتر است به همین علت قیمت بالاتری در مقایسه با دیگر انجیرها دارد. میزان این نوع انجیر خشک از ده درصد وزن دیگر انجیرهای یک باغ بیشتر نیست. البته مزه و طعم آن در مقایسه با مزه نوع معمولی آن متفاوت تر است.

  • انجیر خشک آفتابی

انجیر خشک افتابی همان طور که از اسمش مشخص است به وسیله ی تابش شدید آفتاب خشک می شود. که به دوصورت انجام می شود: یا انجیر ها بر روی جایگاهی به نام اشپنگ قرار می دهند و یا انجیر ها را به صورت تسبیح وار نخ می کنند و در معرض نور آفتاب می گذارند تا خشک شود. به یاد داشته باشید چون در این شیوه مورد حرارت طبیعی قرار می گیرد عطر و بوی خود را حفظ می کند 

البته در کارخانه ها خشک کردن به صورت دیگری انجام می شود. در کارخانه بعد از اینکه انجیر را به موادی آغشته کردند تا خشک کردن زودتر انجام شود، آنها را در مقابل جریان هوای گرم قرار می دهند.

این نوع انجیر نسبت به انواع دیگر آن مرغوبیت کمتری داشته و کم هزینه تر می باشد.

  • انجیر صد و یک و انجیر غنچه

انجیر صد و یک یکی دیگر از انواع انجیر خشک است که ویژگی های منحصر به فردی دارد. انجیری که یک شکاف در آن ایجاد شده باشد انجیر صد و یک است. این نوع انجیر مخلوطی از انواع انجیر خشک A، انجیر AA، انجیر AAA و دست چین شده می باشد. اندازه دانه انجیر ۱۰۱ بین ۱۷ تا ۲۴ میلی متر است. این نوع انجیر از نظر رنگ بندی کرمی، زرد و قهوه ای روشن می باشد. خرید انجیر صد و یک به افرادی که به دنبال ظاهری زیبا هستند توصیه می شود.

انجیر غنچه یکی دیگر از انواع انجیر خشک است که کاملا با انجیر ۱۰۱ فرق دارد. انجیر غنچه همانطور که از اسم آن پیدا است مثل غنچه بسته است و شکافی در آن نیست. پس هرچه انجیر میزان شکاف خوردگی متوسطی داشته باشد به ۱۰۱ معروف است. انجیر ۱۰۱، انجیر خشک قاقو، انجیر خرمنی و انجیر خشک منگ از انجیرهای باغات استهبان در استان فارس محسوب می شوند.

 

Card image cap

 

عوامل مهم در تعیین کیفیت انجیر خشک

کیفیت میوه انجیر تحت تاثیر نحوه برداشت ، شرایط خشک کردن ، روش ضد عفونی و شرایط نگهداری و انبارداری است.

معمولا در مناطق تولید انجیر استان لرستان و استان های شمالی کشور پس از رسیدن میوه انجیر آنها را از روی درخت چیده و به صورت تازه خوری مصرف می کنند یا آن را در مقابل آفتاب قرار داده و خشک می کنند. برداشت انجیر از روی درخت قبل از خشک شدن کامل باعث افت کیفیت آن می شود.

خشک شدن انجیر بر روی درخت و سپس برداشت آن علاوه بر اینکه باعث بالا رفتن کیفیت محصول می شود. امکان نگه داری محصول را به مدت زیاد به دلیل کاهش رطوبت میوه فراهم می کند.

اگر به دلیل رطوبت بالای محیط امکان خشک شدن کامل میوه بر روی درخت نبود برداشت انجیر می تواند پس از پلاسیدن روی درخت انجام شود چون در این حالت ۳/۴ رطوبت میوه تبخیر شده و خشک کردن آن به وسیله آفتاب سریعتر و راحت تر می باشد.

کیفیت میوه تا حدود زیادی به سرعت رشد میوه و میزان محصول درخت بستگی دارد. ولی آب و هوا نیز نقش تعیین کننده ای در کیفیت محصول دارد. تجربه نشان داده است انجیر های که در هنگام رسیدن به طور دائم در معرض نور خورشید قرار دارند از رنگ روشن تری برخوردار بوده و غلظت مواد جامد محلول در آنها بالاتر از میوه های درختی می باشد که در سایه هستند.

رشد و کیفیت میوه ها علاوه بر نوع خاک ، میزان دسترسی به آب ، عملیات کشت ، فراهم بودن عناصر غذایی مورد نیاز و نوع واریته درخت به شرایط آب و هوایی شامل دما ، رطوبت نسبی ، بارندگی ، شدت باد و تابش نور خورشید نیز وابسته است.

 

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!