مواد سازنده عطر های خوشبو _هفت ویک75601
سال های زیادی است که عطرها نقش بسیار مهمی در زندگی انسان بازی میکنند. عطرها نه فقط در جایگاه اودکلن یا پرفیوم ها که به عنوان متبرک کننده های فضا از قرن ها پیش در معابد و مراکز مذهبی و مهم مورد استفاده قرار میگرفته اند. مصریان باستان برای عبادت خدایان خود چوب های خوش بو می سوزاندند و ایرانیان از گلاب برای شستشوی مکان های پرستش استفاده میکرده اند.واژه Perfume، نام خود را از واژه لاتینی Perfumare (به معنای همراه با دود) گرفته است، زیرا آنها به شکل اصلی، مواد خوشبوکنندهای بودند که در معبدهای مصری سوزانده میشدند. مواد خوشبوکننده اولیه تنها مخلوطی از ادویه آسیاب شده نرم بودند که با مُر یا میعه (استوراکس) به هم میچسبیدند. پیشرفت بعدی کشف این موضوع بود که اگر ادویه یا گلی در چربی یا روغن خیسانده شود، چربی یا روغن، بخشی از ماده اصلی خوشبوکننده را نگه میدارد. بدین ترتیب روغنهای دارویی و مرهمهای معطر معروف زمان مسیحیت ساخته شد. ابنسینا، پزشک ایرانی،تقطیر با بخارآب روغنهای فرّار را کشف کرد. او در مدت پژوهش برای کشف شربتهای دارویی، دریافت گلهایی که در یک انبیق با آب جوشانده میشوند، مقداری از عصاره را به محصول تقطیر منتقل میکنند. با بازگشت شرکتکنندگان در جنگهای صلیبی، تمام هنر و مهارت عطرسازی شرق، علاوه بر دانستنیهای مربوط به منابع صمغها، روغنها و ادویه به اروپا منتقل شد.
فرانسه تولیدکننده بسیاری از عطرهای گرانبهاست. ادوکلنهای قدیمی دستکم با قدمت ۲۰۰ سال در شهر کلن، آلمان، ساختهشدهاند؛ احتمالاً این مواد اولین اجناس واردشده به آمریکا بودند. تنها در دهه ۱۹۵۰ بود که صنایع آمریکا کشف کردند فروش مواد معطر بهصورت رقیقشده با الکل سودآور است.
عطر در زمام های قدیم
در دوره های خیلی قدیم ، سازندگان عطر توانایی تولید بوی مصنوعی را نداشتند.
تمام عطرها از یک راه یا دیگری از روی زمین آمده بودند.
تمدن های باستانی لوسیون ها و آب بدن را با گل های معطر و انواع مختلف چوب درست میکردند.
آنها همچنین ادویه جات مانند دارچین و میوه را سوزاندند و روغن آنها را از گیاهان استخراج کرده و استفاده میکردند.
قبل از شروع فرآیند تولید عطر ، ابتدا مواد تشکیل دهنده عطرهای گیاهی و حیوانی باید جمع آوری شوند .
روش های مختلف استخراج روغن های گیاهی با گذشت زمان در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
در طی سالها ، روشهای استخراج عطر و ساخت تولید و نوآوری شد.
نه تنها عطر به عنوان یک لوازم آرایشی تشریفاتی و سمبل عمل کرد بلکه راه جدیدی را برای تجارت باز کرد
ترکیبات عطر
الکل: نیروی فشار اولیه
ابتدا بیایید با بدیهیات شروع کنیم. عطرها عمدتا از چه چیزی تشکیل شدهاند؟ از الکل! اتیل الکل یا اتانول، نوعی ماده حلکننده قدیمی است که براساس یک روال همیشگی در عطرسازی کاربرد دارد. از دوران سدههای میانه، الکل را بهعنوان گزینه بهینهای برای حل کردن ترکیبات معطر میشناسند. الکل سریعا تبخیر میشود و نتهای آغازین آمیزه عطرها را در کانون توجه قرار میدهد. اکثریت ترکیبات جایگزین برای الکل در عطرها، این نیروی فشار اولیه را ندارند و بنابراین نمیتوانند نتهای آغازین را با حالتی روشن و آشکار به مشام برسانند. در این صورت، نتهای آغازین بهآرامی و بهصورت تدریجی نمایان میشوند.
اتانول از نظر شیمیایی پایدار است. بهعلاوه، تولیدش آسان و ارزان است و خودش بوی نسبتا خنثایی دارد. برخلاف تصورات رایج و نادرست، اتانول سمی نیست. به این نکته توجه کنید که مگر میتوان هیچ کدام از مواد اولیه را، مثلا به اندازه یک لیوان، بدون مواجهه با عارضههای اساسی مصرف کرد؟! پس در مورد الکل هم قضیه همینطور است! یکی دیگر از مزیتهای اتانول، اثر ضدعفونیکننده آن است. اتانول با غلظت بالا (60 درصد و بالاتر) اثربخشی قابل توجهی در مبارزه با ویروسها دارد که در شرایط فعلی بسیار مهم است
روغن نگهدارنده
این روغن رایحهها را روی پوست شما نگه میدارد و مانع از تحریک پوست میشود. روغن نگهدارنده معمولا بدون رایحه است و هر چیزی میتواند باشد: از روغن بادام و هسته انگور گرفته تا روغن زبتون! البته اگر با بوی آن مشکلی نداشته باشید.
رایحه ها
رایحه اول: اولین بویی که پس از استفاده به مشام میرسد. این بو پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از بین میرود.
رایحه میانی: پس از محوشدن رایحه اول، به مشام میرسد. رایحه اصلی عطر همین رایحه میانی است که نوع عطر (شرقی، غربی، گرم یا خنک و…) را مشخص میکند.
رایحه پایه یا ماندگار: این رایحه ماندگارترین بویی است که ساعتها پس از استفاده از عطر، روی بدن یا لباس باقی میماند. این رایحه پایدارکنندۀ بویی است که در بخش میانی به مشام رسیده بود.
تثبیت کننده
تثبیت کننده ها ماده ی مهم دیگری هستند که در ساخت عطرها به کار می روند. این مواد میتوانند قدرت ماندگاری یک رایحه را بهبود بخشند و وجود آن ها در عطرها بسیار حیاتی و میزان مورد مصرف آن ها دقیقاً همان چیزی است که تعیین میکند یک عطر تا چه میزان مرغوب و باثبات است.
معمولاً تثبیت کننده ها روغن های خاصی هستند که از مواد طبیعی مختلفی به دست میآیند. صمغ بعضی از درختان نیز به عنوان تثبیت کننده در عطرها مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از معروف ترین و پرکاربرد ترین گیاهانی که روغن آن به عنوان تثبیت کننده ی بوی عطر مصرف می شود چوب صندل است. صندل نوعی درخت است که از چوب و تنه ی آن مصارف مختلفی می شود و خاصیت دارویی بسیاری دارد. به جز عطرها روغن صندل در کرم های پوستی نیز استفاده میشوند و علاوه بر رایحه ی خوش خواص درمانی طبیعی نیز دارد.
رنگ و انتی اکسیدان
بسیاری از ترکیبات معطر و رنگها نسبت به پرتوهای فرابنفش خورشیدی و دیگر انواع نورها حساس هستند. تولیدکنندگان بهمنظور کاهش حساسیت آمیزهها به نور و افزایش پایداری رنگ آنها، از فیلترهای UV یا ضد پرتوهای فرابنفش استفاده میکنند. اگر در فهرست مواد تشکیلدهنده محصول مورد نظرتان به «بنزوفنون-2» برخورد کردید، دقیقا همان ماده ضد UV است.
شیشه عطر
شیشه عطر هم به اندازه مواد و ترکیبات آن مهم است. حتما از یک شیشه تیره استفاده کنید تا جلوی ورود نور خورشید را بگیرد. نور خورشید باعث واکنش شیمیایی مواد عطر میشود و عطرتان را خراب میکند.
نکته مهم دیگر تمیزبودن درون ظرف شیشه است. بهتر است از ظروفی استفاده کنید که پیش از این برای نگهداری هیچ مادهای استفاده نشده باشد. حواستان باشد که اگر ظرف شما آغشته به موادی در گذشته بوده باشد، ممکن است بوی آن مواد وارد ترکیبات عطر شود. برخی مواد مزه خیلی بهتری نسبت به بویشان دارند. پس مواظب باشید.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!