هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

spf مناسب _هفت ویک45878

۱۴۰۱/۲/۵ سپیده ایمانپور

 

SPF چیست؟

SPF (Sun Protection Factor) به معنی ضریب محافظت در برابر آفتاب است. SPF که می تواند اعداد متفاوتی داشته باشد، نشان می دهد که انواع ضد آفتاب، چقدر از پوست در برابر اشعه های UVB محافظت می کنند.

 

SPF نشان دهنده مدت زمانی است که پوست شما در برابر آفتاب سوختگی محافظت می شود. با یک مثال این موضوع را به شما بهتر نشان می دهیم. فرض کنید پوست شما در حالت عادی و بدون استفاده از ضد آفتاب، پس از 5 دقیقه قرار گرفتن در زیر آفتاب شروع به سوختن می کند. استفاده از انواع ضدآفتاب با SPF 50 باعث می شود که این مدت زمان به 50 × 5 دقیقه (یعنی 250 دقیقه) افزایش پیدا کند پیش از اینکه پوستتان آفتاب سوخته شود.

 

SPF چیست

 

بسته به محل و زمان قرار گیری در زیر آفتاب و نیز نوع پوست، مدت زمانی که طول می کشد تا پوستتان آفتاب سوخته شود، به طور میانگین بین 5 تا 30 دقیقه متفاوت است. برخی از عواملی که میزان سوختگی پوست را تحت تاثیر قرار می دهند، به شرح زیر است:

 

– نوع پوست شما

 

– شرایط آب و هوایی

 

– میزان تعریق پوست

 

– مدت زمانی که شنا کرده اید و اینکه چطور بدنتان را بعد از شنا خشک کرده اید

 

– مقدار ضد آفتابی که به پوست خود زده اید

 

تفاوت مقادیر مختلف SPF

به طور کلی SPF ها به چهار دسته تقسیم می شوند:

 

– کم (4، 6، 8 و 10)

 

– متوسط (15، 20، 25)

 

– زیاد (30، 40، 50)

 

– خیلی زیاد (+50)

 

مقیاس محافظت SPFها رابطه خطی و مستقیمی با هم ندارند:

 

– SPF 15، 93 درصد از اشعه های UVB را مسدود می کند. انواع ضد آفتاب ها با SPF 15 اجازه می دهند از هر 100 فوتون نور، 7 عدد عبور کرده و به پوست شما برسند.

 

– SPF 30، 97 درصد از اشعه های UVB را مسدود می کند. انواع ضد آفتاب ها با SPF 30 اجازه می دهند از هر 100 فوتون نور، 3 عدد عبور کرده و به پوست شما برسند.

 

– SPF 50، 98 درصد از اشعه های UVB را مسدود می کند. انواع ضد آفتاب ها با SPF 50 اجازه می دهند از هر 100 فوتون نور، 2 عدد عبور کرده و به پوست شما برسند.

 

پس انواع ضد آفتاب ها با SPF 50 تنها 1 درصد بیشتر از ضد آفتاب های با SPF 30 از پوست شما محافظت می کنند. شاید این مقدار عدد کمی به نظر برسد ولی برای افرادی که هر روز به مدت طولانی در زیر آفتاب قرار می گیرند، در بلند مدت تاثیر زیادی خواهد داشت.

 

بهترین spf برای ضد آفتاب

در نور خورشید دو نوع اشعه ماورابنفش (Ultra Violet) یا (UV) وجود دارد که طول موج آن‌‌ها متفاوت بوده و به همین خاطر اثرات مختلفی روی پوست ایجاد می‌کنند. این دو اشعه عبارتند از:

 

اشعه (UV A)

اشعه (UV B)

اشعه UV A یک اشعه ”پیرکننده“ نام دارد، چون باعث پیری زودرس پوست در افراد می‌شود. میزان نفوذ این اشعه در پوست زیاد است به همین خاطر بافت پوست را تخریب کرده و باعث به وجود آمدن چین و چروک روی پوست می‌شود.

 

اشعه UV B کمتر در پوست نفوذ می‌کند و در صورتی که با پوست تماس پیدا کند بر روی لایه خارجی پوست که اپیدرم نام دارد، تاثیر گذاشته و باعث بروز آفتاب سوختگی روی پوست می‌گردد.

 

برای محافظت پوست از این اشعه‌ها، استفاده از ضد آفتاب ضروری می‌باشد.

 

تاثیر اشعه UVA (فرابنفش A)

پرتو فرابنفش A به چند دلیل می تواند باعث آسیب به پوست شود که نتیجه این آسیب، چین و چروک اطراف چشم و لب است. این اشعه از پنجره عبور می کند و با تغییرات آب و هوا و حتی کم و زیاد شدن ارتفاع، تغییری در نفوذ آن به وجود نمی آید. در چهارفصل سال این اشعه وجود دارد و لایه های عمیق پوست نفوإ می کند. حدود بیست برابر بیشتر از اشعه فرابنفش B نفوذ می کند.

 

تاثیر اشعه UVB (فرابنفش B)

اشعه UVB با سوزاندن لایه های سطحی پوست باعث ایجاد آفتاب سوختگی می شود. پوست بدن با اشعه فرابنفش B برنزه می شود. این اشعه از شیشه عبور نمی کند، اما سریعا باعث آفتاب سوختگی می شود. در تابستان و ساعات میانی روز تابش این اشعه شدیدتر است. بنابراین در ساعات میانی روز دقت کنید که حتما از ضدآفتاب خوب و با کیفیتی در این ساعات روز اسفاده کنید.

 

انواع ضد آفتاب:

جدا از برند و SPF های مختلف، به طور کلی انواع ضد آفتاب ها به دو نوع مختلف دسته بندی می شوند: ضد آفتاب های شیمیایی و ضدآفتاب های فیزیکی (معدنی). هرچند که هردو نوع محافظت کاملی از پوست در برابر آفتاب انجام می دهند، اما روش محافظتشان با هم متفاوت است.

 

ضد آفتاب های فیزیکی

این نوع ضد افتاب ها که به ضد آفتاب های معدنی و یا طبیعی نیز معروف هستند، بر روی پوست قرار می گیرند و همانند یک چتر محافظ مسیر اشعه های UV را مسدود و آن ها را منعکس می کنند. آن ها این کار را به کمک فیلتر های معدنی انجام می دهند که معروف ترین آن ها تیتانیوم دی اکساید و زینک اکساید هستند. انواع ضد آفتاب های معدنی می توانند از پوست در برابر اشعه های UVA و UVB محافظت کنند و به محض اینکه اعمال می شوند، محافظت خود را شروع می کنند.

 

مزایای ضد آفتاب های فیزیکی

– به این خاطر که انواع ضد آفتاب های فیزیکی دارای بافتی سفید تر و غلیظ تر نسبت به نوع شیمیایی هستند، شما به راحتی می بینید که کدام قسمت از پوستتان دارای ضد افتاب است و یا اینکه کجای پوست پاک شده است، بنابراین می توانید در صورت نیاز آن را سریع تر تمدید کنید.

 

– این نوع ضد آفتاب ها به این خاطر که نسبت به نوع شیمیایی حساسیت زایی کمتری دارند، بسیار مناسب پوست های حساس می باشند.

 

 

معایب ضد آفتاب های فیزیکی

– ضد آفتاب های فیزیکی، در مقدار SPF یکسان، اغلب غلیظ تر و سنگین تر از انواع ضد آفتاب های شیمیایی هستند. به همین دلیل این نوع ضد آفتاب ها انتخاب مناسبی برای پوست های چرب و مستعد آکنه نیستند.

 

– بافت غلیظ تر و ترکیبات سنگین این نوع ضد آفتاب سبب می شود که انتخاب خوبی برای استفاده هر روزه نباشد.

 

– انواع ضد آفتاب های فیزیکی معمولاً محافظت کمتری از پوست در برابر اشعه های UVA نسبت به ضد آفتاب های شیمیایی دارند.

 

ضد آفتاب های شیمیایی

اکثر ضد آفتاب هایی که در قفسه فروشگاه ها پیدا می شوند، از این نوع هستند. بر خلاف ضد آفتاب های فیزیکی که بر روی پوست باقی می مانند، این نوع به درون پوست نفوذ می کنند. ضدآفتاب های شیمیایی حاوی فیلترهای فعالی هستند که اشعه های UV را جذب خود کرده و مانع از ایجاد آسیب به سلول های پوستی می شوند. انواع ضد آفتاب های شیمیایی شامل ترکیبات ارگانیک (بر پایه کربن) مانند اکسی بنزون، اکتی نوکسیت، اکتی سالیت، و آوو بنزون هستند. این ترکیبات ابتدا با تبدیل اشعه های UVB به گرما، از ایجاد آسیب به سلول های پوست جلوگیری می کنند و در انتها این گرما را از پوست آزاد می کنند.

 

مزایای ضد آفتاب های شیمیایی

– ضد آفتاب شیمیایی بدون اینکه نیاز باشد مقدار زیادی از آن ها استفاده کنید، محافظت موثری ایجاد می کنند. بنابراین می توانید بدون اینکه حسی چسبنده و یا وزنی سنگین داشته باشند، به صورت روزانه از انواع آن ها استفاده کنید.

 

– این نوع ضد آفتاب ها دارای بافتی نرم و روان می باشند که به راحتی روی صورت پخش شده و حسی آزار دهنده ایجاد نمی کنند.

 

– ترکیبات پیچیده همراه با فیلترهای چندگانه در این ضد آفتاب ها، حداکثر میزان محافظت از اشعه های UVA و UVB را تضمین می کنند.

 

معایب ضد آفتاب های شیمیایی

– در حدود 20 الی 30 دقیقه زمان نیاز است تا ضد آفتاب شیمیایی جذب پوست شده و محافظت خود را شروع کند. بنابراین حداقل باید 30 دقیقه قبل از رفتن به زیر آفتاب صبر کنید.

 

– برخی از فیلترهای شیمیایی UV موجود در این نوع ضد آفتاب ها، می توانند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک و حساسیت های پوستی شوند.

 

– سال ها نگرانی هایی بابت آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد موجود در انواع ضد آفتاب های شیمیایی وجود داشت. امروزه در انواع ضد آفتاب های با کیفیت خارجی و ایرانی از آنتی اکسیدان هایی استفاده می شود که اثرات رادیکال های آزاد را خنثی می کنند و محافظی برای سلامتی پوست می باشند. ضد آفتاب های بیزانس، لانسون، بایودرما، ایزدین و اوریاژ نمونه هایی از این دسته می باشند

کلمات کلیدی مطلب spf spf50 ضد افتاب با spf30

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!