از چه خمیر دندانی برای کودک استفاده کنیم ؟
بهداشت دهان و دندان در سنین کودکی و نوجوانی از اهمیت بسیاربالایی برخوردار است به همین دلیل لزوم آموزش و نحوه استفاده از خمیردندان های مناسب برای کودکان برای والدین ضروری است.
تنوع محصولات بهداشتی و سلامتی در بازاربشدت فراوان شده است. مثلا خمیر دندان کودک را در نظر بگیرید. در میان محصولات مختلف با طعمها، اندازهها و ویژگیهای گوناگون دیگر، چه چیزی را انتخاب میکنید؟ نکاتی وجود دارد که با اطلاع از آن خرید بهتری خواهید داشت.
هر سال، تعداد زیادی از کودکان دچار مشکلات پوسیدگی و خرابی دندان میشوند. اما اگر مسواک و خمیردندانی مناسب برای آنها تهیه کنید، بسیار کمتر شاهد بروز چنین مسائلی خواهید بود. بسیاری از والدین به بهانه اینکه برخی دندانهای کودکان موقتی هستند و میافتند، اهمیت زیادی به سلامت و نظافت آنها نمیدهند. چنین طرز تفکری به شدت اشتباه و نادرست است.
فلوراید؛ مفید یا مضر؟
فلوراید یکی از مواد بسیار ضروری در هر خمیر دندان است. فرقی نمیکند که خمیر دندان را برای کودک خریداری میکنید یا خودتان. در هر حال، وجود این ماده برای جلوگیری از پوسیدگی و تخریب دندانها ضروری است. این ماده معدنی، دندانها را قوی میکند مانع سایش و از بین رفتن مینای دندان را نمیدهد. البته یادتان باشد که کودک بعد از شستوشوی دندانها، خمیر دندان را تُف کند و دهانش را آب بکشد.
کودک از چه سنی باید دندان های خود را مسواک بزند؟
مسواک زدن دندان ها باعث از بین رفتن پلاک های عامل پوسیدگی دندان و بیماری های لثوی می شود.
از زمانی که اولین دندان های شیری در کودک شما ایجاد می شود شروع به تمیز کردن دندان های کودک خود نمائید. تا دندان های کودکتان آسیبی نبیند.
تمامی سطح دندان و لثه را پاک نمائید و این عمل را 2 بار در روز با دستمال نرم و مرطوب انجام دهید و یا از مسواک بسیار نرم کوچک و آب برای تمیز کردن دندان ها و لثه ی کودک استفاده کنید.
خمیر دندان های مخصوص کودک که حاوی فلوراید کمی هستند را می توان از 18 ماه تا 6 سال برای کودکان استفاده نمود.
هر فرد باید 2 بار در روز یکبار صبح ها پس از خواب و یکبار شب ها قبل از خواب دندان های خود را مسواک کند. اگر این کار به صورت یک عادت از ابتدای زندگی کودک اتفاق افتد به امری روتین در زندگی بزرگسالی تبدیل خواهد شد.
مسواک زدن منظم هم در کودکان و هم در بزرگسالان از اهمیت به سزایی برخوردار است. این امر موجب حذف باکتری ها و پلاک های دندانی که باعث پوسیدگی و بیماری های لثوی می شود، می گردد.
سعی کنید از 6 ماهگی که معمولاً اولین دندان های کودک ایجاد می شوند شروع به شستن دندان ها نمائید
بعد از اینکه کودکتان به سن ۹ یا ۱۰سال رسید، تعدادی دندان دائمی خواهد داشت و شرایط دهان و دندانش تغییر خواهد کرد. پس لازم است که از خمیردندانی قویتر استفاده کند. به عبارت دیگر، خمیردندانهای کودک دیگر برای او جوابگو نخواهند بود. از این سن به بعد دیگر امکان استفاده از خمیردندان بزرگسالان برای او مقدور میشود. در انتخاب خمیردندان کودک دقت و جدیت به خرج بدهید. اگر بتوانید عادت و فرهنگ رسیدگی به بهداشت دهان و دندان را در کودکتان نهادینه کنید، هدیه بزرگی برای تضمین سلامتی و بهداشت دندان و دهان او در آینده به او هدیه میدهید.
طعم خمیر دندان را در نظر بگیرید:
اگر چه طعم خمیر دندان ارتباطی با سلامت کودک ندارد اما باید مطمئن شوید خمیر دندان کودک طعم بدی ندارد و کودک تمایل دارد به استفاده از آن ادامه دهد.
از خمیر دندانهای حاوی مواد ساینده و سفید کننده بپرهیزید:
بسیاری از خمیر دندانها به خصوص آنهایی که عبارت “سفید کننده” بر رویشان درج شده است، حاوی مواد ساینده یا مواد شیمیایی هستند که به مینای دندان کودک آسیب وارد میکند.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!