مرطوب کننده یا ابرسان -هفت ویک
مرطوب کننده بهتر است یا آبرسان
استفاده از کرم های مرطوب کننده و آبرسان به حالت پوستی شما هم نیز بستگی دارد، وظیفه این دو کرم به دست آوردن رطوبت و نرمی پوست می باشد، این کرم ها مکمل یکدیگر هم محسوب می شوند و توانایی استفاده از هردوی آن ها وجو دارد اما نکته ای که وجو دارد زمان استفاده از آن ها باید با یکدیگر متفاوت باشند، بدین معنا که ابتدا باید از کرم های آبرسان استفاده کرده و برای حفظ رطوبت و ماندگاری آن از کرم مرطوب کننده به عنوان محافظ استفاده کنید.
از دیگر تفاوتهای کرم آبرسان و مرطوبکننده میتوان به ترکیبات آنها اشاره کرد. کرم آبرسان حاوی مقدار بسیار زیادی اسید هیالورونیک، گلیسیرین، اسید اوره و … میباشد اما در ترکیبات مرطوب کنندهها از انواع روغن مانند نارگیل، زیتون، جوجوبا و شی باتر استفاده شده است که باعث نرمی و لطافت پوست میشوند.
گاهی به نظر می آید که این دو محصول (مرطوب کننده و آبرسان) یکی باشند اما تفاوت بین مرطوب کننده و آبرسان وجود دارد. در مقاله سایت هفت و یک گفتیم چه نوع پوستی باید چه نوع مرطوب کننده یا آبرسانی استفاده کنند.
پوست شما بزرگترین ارگان بدن شماست و اندامهای درونی و سیالات بدن را از آسیب های بیرونی محافظت می کنند. بنابراین لازم است که این ارگان با اهمیت بدن به اندازه کافی مورد توجه قرار گرفته، تغذیه و محافظت شود و از هر گونه آسیب ناشی از خشکی پوست یا عوامل مضر محیطی به دور باشد
چه زمانی مرطوب کننده نیاز است و چه زمانی آبرسان؟
واقعیت این است که نتیجه استفاده از هر دو نوع این محصولات افزایش سطح رطوبت پوست است. اما مواد تشکیل دهنده و بافت آنها با هم فرق میکند.
اگر سد محافظتی لیپیدی طبیعی پوست سالم و به اندازه کافی باشد، خودش رطوبت مورد نیاز پوست را حفظ می کند. اما اکثر اوقات به دلایل گوناگونی این اتفاق نمی افتد. بنابراین پوست خشک، کم آب و دهیدراته می شود.
پوست خشک (DRY SKIN) اصطلاحاً به پوستی اطلاق می شود که چربی لازم برای جلوگیری از تبخیر آب طبیعی پوست را تولید نمی کند و به این دلیل آب پوست تبخیر شده و پوست شکننده، پولکی و بیمار می شود. در چنین مواقعی باید از مرطوب کننده پوست استفاده کرد.
در مقابل پوست دهیدراته، پوستی است که رطوبت کافی ندارد. یعنی این حالت ممکن است حتی برای افرادی که پوستی چرب دارند نیز رخ دهد و با وجودیکه این افراد از سد محافظتی لیپیدی مناسبی برخوردار هستند اما همچنان دچار کم آبی پوستی باشند. در جنین مواقعی باید از آبرسان استفاده کرد.
حفظ رطوبت پوست یکی از ارکان مراقبت از آن است. در حقیقت، مرطوب کردن پوست باعث حفظ جوانی و شادابی پوست می شود. به همین دلیل استفاده از کرم مرطوب کننده اهمیت زیادی دارد و این کار را باید در برنامه ی روزانه ی خود قرار داد.
در ادامه به ۸ توصیه ی متخصصان پوست درباره استفاده ی صحیح و مؤثر از کرم های مرطوب کننده می پردازیم:
۱- هر روز از کرم مرطوب کننده استفاده کنید
حفظ سلامت پوست نیازمند پیگیری است. یک روتین روزانه برای مراقب از پوست خود ایجاد کنید و هرگز آن را رها نکنید. در برنامه ی خود استفاده از مرطوب کننده را در اولویت قرار دهید. متخصصان پوست توصیه می کنند هر شب و درست بعد از شستن صورت خود از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. در فصل سرما از مرطوب کننده های قوی تری استفاده کنید تا از خشکی ناشی از سرما و باد و گرمای محیط های داخلی جلوگیری شود. در فصل گرما مرطوب کننده های ملایم تری را انتخاب کنید، یا حتی می توانید تنها از سرم های پوستی استفاده کنید.
۲- درست بعد از تمیز کردن پوست، از کرم مرطوب کننده استفاده کنید
بین زمان شستن پوست و زدن کرم مرطوب کننده نباید فاصله ی زیادی باشد چون باید جلوی از بین رفتن رطوبت را بگیرید و پوستتان را مرطوب و نرم نگه دارید. تفاوتی ندارد که تازه صورتتان را شسته اید یا از حمام بیرون آمده اید؛ وقتی که پوست تان هنوز مرطوب است از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. اگر از سرم پوستی هم استفاده می کنید، آن را قبل از مرطوب کننده بزنید. در آخر استفاده از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید.
۳- اگر پوست خشکی دارید صبح ها و شب ها از مرطوب کننده استفاده کنید
اگر پوست خشکی دارید، ممکن است پوست تان زبر، دچار خارش و پوسته پوسته یا حتی ترک خورده باشد و از آن خون بیاید. بهترین راه برای درمان خشکی شدید استفاده از کرم های مرطوب کننده ای است که ترکیبات آن ها به ترمیم و حفظ حائل طبیعی پوست کمک می کند. این محافظ طبیعی در حقیقت بیرونی ترین لایه ی سلول های پوستی است که رطوبت پوست را حفظ می کند و باکتری ها را دور نگه می دارد. در هنگام انتخاب کرم مرطوب کننده به دنبال ترکیباتی باشید که رطوبت را حفظ می کنند مثل گلیسیرین و دایمتیکون و مواد نرم کننده ای مثل وازلین و اسکوالین تا به استحکام محافظ طبیعی پوست کمک کنند.
در پوست طبیعی، حرکت مداوم آب از لایههای عمیق به لایههای سطحی پوست برقرار است. در نهایت آب از سطح تبخیر میشود؛ اما گاهی اوقات این تعادل به هم میریزد و نیاز به استفاده از یک کرم مرطوب کننده مناسب برای پیشگیری از خشکی پوست و آسیبهای ناشی از آن میباشد.
اصلیترین علت خارجی خشکی پوست قرار گرفتن در معرض آب و هوای خشک و باد میباشد. توجه داشته باشید که حرارت مصنوعی دستگاههای گرمکننده هوا در داخل ساختمانها، رطوبت نسبی هوا را پایین میآورد؛ بنابراین پوست در زمستان خشکتر میشود. ماندن به مدت طولانی در اتاقی که هوای خشک و سرد با دستگاه تهویه به داخل آن جاری میشود نیز، سبب خشکی پوست میشود.
پوست کم آب، خشک، شیاردار و خشن به نظر میرسد؛ لایه نازکی از پوسته در سطح آن وجود دارد، خطوط پوستی ظریف و چین و چروکهایی در سطح آن آشکارتر میشوند. افراد دارای پوست خشک احساس بدی در مورد پوست خود دراند که ممکن است با خارش نیز، همراه باشد. پوست خشک استعداد بیشتری برای جذب عفونتهای پوستی اعم از باکتریال یا قارچی دارد. اصطلاح رایج در درماتولوژی برای پوست بسیار خشک گزروسیس است.
بهترین کرم مرطوب کننده برای پوست چرب
یک مرطوبکننده خوب باید شامل ترکیبات زیر باشد:
حفاظت در برابر نور خورشید
مهم نیست نوع پوستتان چیست، در هر صورت هرگز، هرگز نباید بدون کرم ضدآفتاب در برابر نور خورشید قرار بگیرید. برخلاف باور عمومی که میگوید یک کرم ضدآفتاب باید صرفا ضدآفتاب باشد، نظر برخی پزشکان و متخصصان این است که افرادی که پوست خشکی دارند و استفاده از مرطوبکننده برایشان حیاتی است، بهتر است حتما از ضدآفتابی استفاده کنند که مرطوبکننده هم داشته باشد. با این کار با یک تیر دو نشان میزنید و تازه مقرونبهصرفه هم هست. بههمیندلیل متخصصان توصیه میکنند که کرم مرطوبکنندهای که میخرید باید حاوی ضدآفتاب با ۳۰ SPF و فاقد چربی باشد. مبارزه با رادیکالهای آزاد
احتمالا تاکنون درباره آنتی اکسیدانها شنیدهاید. آنتیاکسیدانها مولکولهایی هستند که با رادیکالهای آزاد که عامل پیری زودرس پوست هستند و سبب تخریب سلولهای آن میشوند مبارزه میکنند. بنابراین یکی از مهمترین اجزای تشکیلدهنده هر کرم مرطوب کننده باید آنتی اکسیدان باشد. در فهرست اجزای تشکیلدهنده مرطوبکننده بهدنبال نام آنتیاکسیدان بگردید.
ترکیبات رطوبترسان
یکی از مهمترین واقعیتهایی که صنعت لوازم آرایشی از ما پنهان میکند این است که در واقع رطوبترسانی به پوست هیچ فایدهای ندارد اگر پوست نتواند آب جذبشده را نگه دارد. بههمیندلیل مرطوبکننده باید حاوی ترکیباتی باشد که بتواند آب را در پوست حفظ کند.ترکیباتی مانند اسید هیالورونیک و دیمتیکون (برای حفظ رطوبت در پوست)، گلیسیرین، پروپیلن گلیکول، پروتئین و اوره (برای جذب بهتر آب توسط پوست) و لانولین، روغن معدنی یا وازلین (برای جلوگیری از ازدسترفتن رطوبت پوست) به کار میروند. البته همانطور که توضیح دادیم بافت مرطوبکننده (یعنی غلیظ یا رقیقبودن آن) باید با توجه به نوع پوست انتخاب شود.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!