روش های خال برداری _ هفت ویک

در مقاله قبلی راجب به انواع خال ها سخن گفته شده و به همه اطلاع لازم برای پی بردن به نوع خال به شما گفتیم شما می توانید برای اطلاعات راجب به انواع خال و اینکه کدام خال ها باید برداشته شود به مقاله قبلی مراجعه کنید .
روش های برداشتن خال
روش اول : برداشتن خال با دستگاه کوتر:
این دستگاه برای انجام انواع جراحی های درماتولوژی پوستی است مثل درمان بیماری های پوستی :
• برداشت خال
• برداشت زگیل و میلیا
• کک و مک و میخچه
• برخی کیست ها
• ضایعات عروقی
• پاک کردن تاتو بدن و ...
• و برش های دیگر پوستی برای رفع بسیاری از ضایعات مختلف پوستی
کاربرد و استفاده دارد
کرا یو تراپی برای فریز کردن خال، زگیل و ضایعات پوستی:
کرایوتراپی استفاده از دستگاه کرایو برای منجمد کردن و فریز کردن ضایعات پوستی مانند خال ، زگیل ها و انواع ان و کک و مک، میخچه و برخی ضایعات پوستی دیگر می با شد.
برداشتن خال با روش رادیو فرکانسی:
مواقعی که هدف از برداشتن خال، فقط زیبایی می باشد ، دستگاه رادیوفرکانسی که RF هم نامیده می شود بسیار مفید و سودمند است. می توان از این دستگاه برای برداشتن ضایعات هم سطح یا برجسته پوست کمک گرفت، بدون این که اسکاری بر جای بگذارد.
برداشتن خال با لیزر:
این روش شامل استفاده از نور لیزر است که مستقیما به خال بدن یا صورت تابیده می شود تا آن را گرم کند و در نهایت آن را بترکاند. این روش بدون درد است و شاید مقدار خیلی کمی از درد برای افرادی که پوست حساس دارند ایجاد شود ، در آن نیازی به برش پوست یا بخیه نیست و از این رو خطر ایجاد جای زخم در آن کم تر است.
برداشتن خال با جراحی:
سه روش برای برداشتن خال صورت و بدن با جراحی وجود دارد:
خارج سازی کامل تراشه ای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی می باشد : روش خارج سازی کامل تراشه ای برای خال هایی مورد استفاده قرار می گیرد که از پوست بیرون زده اند. در این نوع روش، پزشک در ناحیه مجاور خال از بیهوشی موضعی استفاده می کند و از چاقوی جراحی تیز و کوچک برای برش سطح خال و هم سطح سازی آن با پوست مجاور استفاده می کند. روش بیوپسی پانج معمولا برای خال های پوستی کوچک تر مورد استفاده قرار می گیرد و شامل استفاده از یک دستگاه مخصوص برای پانچ قطعه مکعبی شکلی از پوست خواهد شد . خال های پوستی که صاف یا بدخیم و برجسته هستند عموما با روش جراحی همراه با برش برداشته می شوند. در این روش جراح خال را به طور کامل برش می زند و زخم را با بخیه می بندد.
بهترین روش برای برداشتن خال
روش ثابت یا واحدی برای برداشتن همه خال ها وجود نخواهد داشت و برای هر خالی با توجه به ویژگی هایش یک روش مناسب است که پزشک باید بگوید که کدام روش مناسب است . مثلاً برای خال های ریز و سطحی که عمق زیادی در پوست ندارند، لیزر کردن می تواند روش مناسبی باشد اما برای خال های بزرگ و برجسته که عمق زیادی در پوست دارند، جراحی روش مناسب تری می باشد ، چرا که در این روش خال از عمق پوست برداشته می شود و چیزی از آن باقی نخواهد ماند که احتمال برگشت خال را ایجاد کند، از طرفی با بخیه هایی که روی پوست زده می شود، سطح شکافته شده روی پوست بعد از مدتی جوش می خورد و احتمال ایجاد فرورفتگی در پوست وجود ندارد. تشخیص این روش ها با پزشک متخصص است، اما قبل از هر عملی پزشک باید معایب و مزایای به کار بردن هر کدام از این روش ها را برای بیمار خود توضیح دهد و بخواهد که با توجه به روش ها مورد استفاده شود .
مراقبت های بعد از عمل:
در روش جراحی؛ بیمار در هفته اول پس از جراحی باید از پماد های آنتی بیوتیک موضعی استفاده شود تا جای های عمل دچار عفونت نشود و بعد از ۲۴ ساعت می تواند صورتش را بشوید. رعایت نکات بهداشتی و استفاده مرتب از پماد ها در هفته های اول بعد از عمل بسیار بسیار مهم است. سه تا پنج روز بعد از عمل بخیه ها کشیده شوند و شخص می تواند بعد از مدتی استفاده از کرم های لازم مثل لایه بردار ها را شروع کند تا جای عمل کم تر در سطح پوستش باقی بماند . در روش لیزر ؛ سطح پوست زخم می شود و تا زمانی که زخم ترمیم نشود ، نیاز به مراقبت و استفاده از پماد ها و قرص های آنتی بیوتیک دارد تا محل زخم شما دچار عفونت نکند. به طور تقریبی بعد از گذشت چهار تا پنج روز سطح پوست تا حدودی ترمیم خواهد شد اما محل برداشت خال همچنان قرمز و در تماس با آفتاب مستعد لک شدن می باشد . در روش لیزر، بیمار باید به مدت طولانی از ضدآفتاب های فیزیکی استفاده شود و در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. در غیر این صورت احتمال ایجاد لکه های قهوه ای در پوستش وجود دارد. در روش سوزاندن نیز تا یک هفته باید تمام این مراقبت ها باید به صورت مرتب انجام بگیرد و ممکن است جای عمل تا چند هفته قرمز باشد، اگر قرمزی جای عمل بیش از شش هفته طول بکشد باید به پزشک متخصص مراجعه بکنید تا که جای خال تبدیل به گوشت اضافی نشود.
بهترین فصل برای عمل:
بهترین فصل برای عمل برداشت خال در روش های مختلف دارای فرق می باشد . از آن جایی که در روش جراحی آفتاب اثر چندانی روی جای جراحی نمی گذارد ، می توان در هر فصلی از این روش ها استفاده کرد. اما روش لیزر به دلیل تأثیر نور خورشید در روند ترمیم پوست بهتر است در فصل های سرد سال مثل پاییز و زمستان صورت بکنید .
عوارض برداشتن خال چیست ؟
1) قرمزی جای خال
2) تیرگی جای خال
3) تیرگی جای خالاسکار (جوشگاه ویا رد )

انواع لیزر خال
خال برداری با لیزر چگونه انجام می شود ؟
پزشکان به وسیله ی دو نوع لیزر خال ها را بر می دارند:
لیزر co2 :
لیزر co2 خال را از ریشه بر می دارد و مانند جراحی عمل را ممکن می کند که حتی جای بخیه از خود باقی نمی گذارد. خال های عمیق و بر جسته که گاهی مو هم روی آنها وجود دارد، بعضی اوقات به وسیله پزشک به دلیل ملاحظاتی از عمق بر داشته نمی شوند ، چون امکان عود وجود دارد و گاها به دلیل بیماری های خاصی انجام نمی شود . اما اگر از عمق بر داشته شوند و روند ترمیم زخم در فرد هم خوب باشد، مشکلی به جا نمی ماند.
لیزر روی :
لیزرهای دیگری داریم که برای برداشتن خال های صاف و بدون بدجستگی کاربرد دارند. این خال ها را می شود با لیزر ظریف تر هم برداشت، اما اغلب با لیزر های مخصوص ضایعات رنگ دانه های آن را بر می داریم، مانند لیزر روی یا ان دی یاگ (Nd:YAG) . و این کار چند بار باید صورت بگیرد تا کم کم سلول های رنگدانه ای تخریب و نابود شوند. بدین ترتیب اگر چند بار لیزر استفاده شود و از تماس با نور آفتاب پرهیز شود، احتمال عود خال خیلی کم خواهد بود. به طور معمول فاصله انجام لیزر برای از بین بردن خال ها، حدود هشت تا چهارهفته یک بار است تا بدن فرصت کافی پیدا کند که ماده رنگی تخریب شده را دفع بکند و دوباره مرحله بعد صورت گیرد.
رادیو فرکانسی یا RF بهترین روش خال برداری
در بالا توضیحاتی در مورد روش های خال برداری برلی شما ارائه شد اما بهتر است بدانید بهترین روش خال برداری که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد و هیچ گونه عوارض جانبی نیز نخواهند داشت ، روش رادیوفرکانسی یا RF می باشد.
در این روش از تکنولوژی تولید و انتقال امواج مایکروویو بر روی سطح پوست استفاده می شود و همین دلیل باعث می شود تا بهبودی و ترمیم جای خال برداشته می شوند به سرعت نسبت به روش های دیگر انجام بگیرد.
روش RF با توجه به قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه ای و اقتصادی که دارد در میان مخاطبین و علاقه مندان به خال برداری به عنوان بهترین روش خال برداری شناخته می شود. از دیگر مزایای استفاده از روش RF برای خال برداری می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود :
قابلیت برداشتن Skin Tag یا میخچه های پوستی
احتمال ایجاد اسکار در روش RF تقریباً صفر است
برداشتن خال های اطراف چشم و پلک (حتی لابه لای مژه ها) به صورت کاملاً منحصر به فرد
در صورتی که بیمار مشکل خاصی برای شما نداشته باشد با یک بی حسی موضعی ساده می توان عملیات خال برداری به روش RF را انجام داد.
طول درمان بسیار کم تر نسبت به سایر روش های خال برداری
اقدامات قبل از خال برداری :
اگر خال ها بزرگ باشد قطعا دارای ریشه است و قبل از خال برداری بهتر است به تجویز پزشک از خال عکس گرفته شود. اگر پوست شما به صورت غیر عادی خال بیفتد بهتر است ابتدا ازمایش گرفته شود. برخی از متخصصان پوست قبل از خال برداری استفاده از کرم های لایه بردار را تجویز می کنند که یک امر اختیاری است و درصورت صبور نبودن می توانید از پزشک خود بخواهید این مرحله را انجام ندهد .
مراقبت های بعد از خال برداری چیست؟
بعد از خال برداری نباید تا 24 ساعت به پوست شما اب بخورد. مرتبا روی جای سوختگی از کرم سوختگی و کرم های دیگر استفاده شود. بعد از خال برداری بهتر است یک هفته بیرون نروید تا نور خورشید باعث ایجاد لک روی صورت شما در این نواحی نشود. بعد از اینکه زخم ها تا حدودی رو به بهبودی رفتند از کرم ضد افتاب بدون رنگ استفاده کنید زیرا رنگ های موجود در کرم به زیر پوست نفوذ کند و ایجاد لک می کنند. البته در هنگام جوش زدن هم بهتر است این کار انجام نشود زیرا منافذ سطح پوست باز می باشد و پس از چند روز جای جوش تبدیل به لک می شود.
عوارض برداشتن خال
بعد از برداشتن خال ممكن است عوارضي ايجاد بشود كه بسته به نوع و روش برداشت متفاوت است ؛ ولي اغلب بعد از گذشت چند هفته بهبود مييابد.
قرمزي جاي خال: معمولاً بعد از جراحي يا ليزر ايجاد ميشود و به مرور زمان از بين خواهد رفت .
اسكار (جوشگاه يا رد): احتمال باقي ماندن اسكار بعد از عمل خال ، بستگي به مهارت پزشك شما و نوع ترميم پوست بيمار دارد. البته خالهاي بزرگ تر امكان بيش تري براي ايجاد رد روی صورت شما دارند و نيز خال هايي كه روي نواحي برجستهي گونه ها وجود دارند. هم چنين در خالهاي گردن، قفسهی سينه و اندام احتمال ايجاد گوشت اضافي در محل برداشت خال پوست شما وجود دارد. نتيجه ی برداشتن خال در نواحي مقعر صورت مثل بناگوش و خط خنده بسيار عالي است و در خيلي موارد هيچ ردی به جا نمی گذارد.
تيرگي جاي خال: در بعضي پوستها، به خصوص نوع تيره تر امكان دارد جای خال كمي تيره شود كه آن هم طی چند هفته تا چند ماه خال ها از بين ميرود.
هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!