هفت‌ویک | فروشگاه اینترنتی آنلاین

معرفی انواع لباس عروس جدید بیشتر بدانید

ترکیب مواد بهترین لوازم ارایش -هفت ویک64244

۱۴۰۰/۱۱/۱۵ سپیده ایمانپور

آیا تا به حال به این مساله فکر کردید که اسم های عجیبی که روی مواد آرایشی و زیبایی هستند چه نقشی دارند و این مواد چگونه ساخته می شوند؟!بعضی مواقع خواندن کلماتی که روی محصولات آرایشی و زیبایی نوشته شده اند این حس را به شما میدهند که ای کاش دقت بیشتری به آن ها کرده بودید و اطلاعات بیشتری در آن زمینه داشتید. کلماتی مانند Diazolidinyl Urea، Tocopherol، Ethylhexyl Methoxycinnamate... چه کلمات سختی!! خوشبخاته اولین چیز در تمام محصولات زیبایی و آرایشی آب است که همه ما می شناسیم! اگرچه فهمیدن اینکه چه موادی در سایه چشم مورد علاقه تان یا شامپوی همیشگی تان هستند مانند خواندن زبانی است که هیچ گاه آموزش نگرفته اید اما در ادامه هر کدام را به صورت کامل و دقیق برای شما خواهیم گفت تا بتوانید لوازم ارایشی مناسب پوست خود را خریداری کنید

 مورد استفاده به دلیل تماس با پوست و مو و همچنین مجاورت با چشم و دهان ، نیاز به توجه ویژه ای دارند.

ساخت لوازم آرایشی تاریخچه ای بسیار قدیمی دارد. در IV قبل از میلاد آرایش قبلاً در مصر باستان ساخته شده بود. در آن زمان ، از مواد طبیعی برای تیره شدن پلک ها ، قرمز شدن گونه ها و یا یکدست شدن رنگ پوست استفاده می شد.

بيشتر کمپاني هاي لوازم آرايشي از قوانين سالم سازي براي ساخت اين لوازم استفاده نمي کنند. شما نيز براي اطمينان خاطر بيشتر مي توانيد از لوازم آرايش هايي استفاده کنيد که تاييد سلامت بهداشت جهاني را داشته باشد و حال سوال اينجاست که لوازم آرايش هاي مدرن از چه چيزي ساخته شده اند.

مواد سازنده اکثر لوازم ارایشی

روغن و وکس: بیشتر این محصولات در حدود 15 تا 50 ماده سازنده دارند و همه آن ها از آب، روغن و وکس تشکیل شده اند و آب موجود در این لوازم مواد دیگر را در خود حل می کند و همین باعث می شود که مواد به راحتی با یکدیگر ترکیب شوند، روغن و وکس نیز باعث نرم شدن لوازم آرایش می گردند. علاوه بر این باعث صاف شدن پوست نیز می شوند.

آگارAgar: آگار نام های دیگر از جمله Algae، Carageenan، Laminaria، Ulva lactuca و Ascophyllum دارد که حاوی پروتئین و ویتامین های زیادی است. معمولا به مرطوب کننده ها به صورت امولسیون و آنتی اکسیدان اضافه می شود.

روغن و موم

یکی از اجزای اصلی لوازم آرایشی مانند رژ لب ، ریمل یا موم ، روغن و موم است. روغن کرچک ، کرچک ، گردو یا بادام و موم برخی از آنها هستند.

این اجزا در انواع مختلف لوازم آرایشی نقش مهمی دارند. به عنوان مثال ، در مورد کرم ها ، از از دست رفتن رطوبت طبیعی پوست جلوگیری می کنند.

مواد نگهدارنده : لوازم آرايش حاوي نگهدارنده نيز هستند، مثل غذا ها. لوازم آرايش نيز نياز به موادي دارند تا بتوان در طولاني مدت از آن ها استفاده کرد و از اين رو مواد مختلفي به عنوان نگهدارنده در اين مواد استفاده مي شود.

 ترکيبات شيميايي : بسياري از مواد شيميايي نيز در لوازم آرايش به کار رفته است و طبيعتاً امولسيون کننده ها نيز از اين مواد مي باشند . امولسيون کننده يک ماده شيميايي است که از روغن و آب تشکيل شده است. ترکيبات شيميايي به کار رفته در لوازم آرايشي باعث مي شود پوست صورت تغيير رنگ دهد، همچنين در خوشبو تر کردن، براق شدن و يا مات شدن پوست صورت تأثيرگذار است

افلاتوکسین ها (موا  مضر وشیمیایی ) که مواد تولید شده توسط قارچ ها به شمار می روند و بسیار سمی و خطرناک می باشند.

ماده رنگ کننده: مواد آرایشی شامل یک ماده رنگ کننده هستند و این مواد می توانند شامل مواد معدنی، گیاهان و حتی حیوانات می باشند. وزارت بهداشت مسئول قانون گذاری بر واردات لوازم آرایش به کشور است و لوازم آرایش را بر اساس پاک کنندگی، زیباسازی، افزایش جذابیت ظاهری و یا تغییر ظاهر بدون تاثیر سوء روی ساختار یا عملکرد بدن دسته بندی می کند.

الکل اس دی 40 – Alcohol SD-40: الکی درجه یک و مرغوب در محصولات آرایشی و زیبایی است که مانند یک نرم کننده و عاملی برای تحرک دیگر مواد تشکیل دهنده عمل می کند. الکل ها(شامل اتیل الکل، متیل الکل و بنزیل الکل) باعث مراقبت از محصول در برابر باکتری ها می شوند،  اما از طرفی باعث خشکی و آسیب دیدن پوست های حساس نیز می شوند.

 

النتوین – Allantoin: در کرم های پوستی و لوسیون ها استفاده می شود و یکی از محصولات اوریک اسید است که برای کاهش آسیب ها (خارش و غیره) اضافه می شود.

آلومینیوم کلروهیدرات – Aluminum Chlorohydrate: رایج ترین ماده که در محصولات ضد تعریق به کار می رود. در واقع این ماده یک نوع نمک است که وقتی با آنزیم های موجود در عرق ترکیب می شود، یک پوشش موقت ایجاد می کند که روی منافذ عرق نشسته و مانع از بیشتر عرق کردن می شود (به راحتی با حمام کردن از بین می رود). همچنین مانند یک سفت کننده نیز عمل می کند.

سلولز – Cellulosبه هر ماده ای که از گیاه باشه اطلاق می شود. این ماده در کرم ها و لوسیون ها به عنوان غلیظ کننده به کار می رود و به چربی و آب اجازه ی ترکیب شدن می دهد.

 رنگدانه ها

رنگ یکی از مهمترین اجزای لوازم آرایشی است. در محصولاتی مانند رژ لب ، ریمل ، پودرها و رژگونه ، رنگ در عملکرد پوشاندن یا زیبایی صورت تعیین کننده است.

بنابراین ، از طیف گسترده ای از رنگدانه های طبیعی و مصنوعی به طور سنتی برای دستیابی به رنگ های مختلف استفاده می شده است.

دیتانولومین – Diethanolomine: ماده ای حل کننده است که به کلینزرها اضافه می شود و به آن ها حالت کفی یا فومی می دهد. (Triethhanolomine هم از همین خانواده است.)

مواد جنجالی

در طول سالها ، به دلیل تأثیر آنها بر سلامتی انسان یا محیط زیست ، در مورد برخی از مواد مخدر بحث شده است.

نشان داده شده است که برخی از مواد به طور سنتی در ساخت محصولات آرایشی تأثیرات منفی بر سلامتی انسان دارند. در این میان اجزایی مانند نیترو مشک و پارابن وجود دارد

دیمتیکن – Dimethicone: یکی از انواع سیلیکون ها است که معمولا در محصولاتی که به موی سر مربوط هستند استفاده می شود، باعث راحت تر باز شدن و راحت تر جدا شدن آن ها می شود. به طور کلی هر ماده ای که دارای پسوند Cone باشد از سیلیکون است و کارکرد آن همانند بالا می باشد.

 

گلیسرین – Glycerin: به صورت طبیعی در پوست وجود دارد و به کرم های پوستی برای افزایش آبرسانی اضافه می شود.

گلیکول ستیریت – Glycol stearate: ماده ای غلیظ کننده که به محصولاتی مانند شامپو می  زدند که حالتی مرواریدی و اوپالی – اوپال نوعی سنگ نیمه قیمتی است – بدهد. این ماده در نوع کارکرد محصول تغییری ایجاد نمی کند، اما ظاهر آن را زیبا می نماید.

ماده رنگ کننده : مواد آرايشي حاوي يک ماده رنگ کننده مي باشند و اين مواد مي توانند شامل مواد معدني، گياهان و حتي حيوانات نيز باشند . وزارت بهداشت مسئول قانون گذاري بر واردات لوازم آرايش به کشور است و و لوازم آرايش را براساس پاک کنندگي، زيباسازي، افزايش جذابيت ظاهري و يا تغيير ظاهر بدون تاثير سوء روي ساختار يا عملکرد بدن دسته بندي مي کند.

لانولین – Lanolin: پروتئینی است که از غدد عرقی گوسفند به دست می آید. مرطوب کننده ای مرغوب بوده و به صورت اختصاصی برای افرادی که پوستی خشک و خیلی حساس دارند استفاده می شود. از نظر شیمیایی شباهت زیادی به غدد تولید کننده چربی در بدن انسان دارد.

 

لسیتین – Lecithin: لیپید – چربی – است که به صورت طبیعی در سلول گیاهان و حیوانات پیدا می شود و به عنوان مرطوب کننده و نرم کننده استفاده می شود. این ماده به لایه ی خارجی پوست در برابر خشکی و خارش کمک کرده و به لایه ها اجازه ی ترمیم و دوباره سازی می دهد.

 

میکا – Mica: ماده ی معدنی که در محصولات آرایشی و برخی مواقع در خمیر دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد، این ماده برای حالت سفید مرواریدی و شیمری کردن لوازم آرایش استفاده می شود.

پنتنول – Panthenol: برخی مواقع به نام پانتوتنیک اسید که فرمی از ویتامین B5 است. در محصولات مراقبت از مو باعث نرمی و درخشندگی موها شده و شاخه های مو را محکم می کند. بعضی مواقع در محصولات مراقبت از پوست که برای رفع سوختگی و خارش هستند نیز استفاده می شود.(این ماده خاصیت کاهش التهابات و افزایش ترمیم دارد)

پارابن – Parabensکه شامل Buthylparaben و Methylparaben هم می شود، از مواد نگه دارنده هستند که به صورت گسترده – تا 70 درصد – در محصولات آرایشی، مراقبت از پوست و دیگر محصولات مربوط به آن استفاده می شوند. این مواد از فاسد شدن، لانه گزینی باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کنند.

پتاسیم سوربات – Potassium Sorbate: این ماده به عنوان نگه دارنده استفاده می شود و از رشد قارچ انگلی و مخمرها جلوگیری می کند.

 

پروپیلن گلیکول – Propylene Glycol: همانند دیگر گلیکول ها این ماده ی جذب کننده رطوبت برای کرم صورت و محصولات جذب کننده به کار می رود. در محصولات بهداشتی و زیبایی در میزان بسیار کم استفاده می شود.

سدیم هیدرواکساید – Sodium Hydroxideاین آلکالین برای تنظیم کردن تعادل pH (برای کاهش میزان اسیدیته) به کار می رود. محصولاتی که سدیم هیدرواکساید زیادی دارند برای پوست بسیار آسیب رسان است.

سدیم لوریل سولفات – Sodium Lauryl Sulfateسولفات اکتیو – فعال – که در بیشتر شامپوها و کلینزرهای پوست به کار می رود، این ماده آلودگی و چربی را شل می کند و پاکسازی را سهولت می بخشد. آسیب رسانی این ماده به پوست خیلی زیاد است ولی بر خلاف تصور افراد، باعث سرطان نمی شود.

استریل الکل – Stearyl Alcoholدر امولسیون ها برای باقی ماندن ترکیب ها در کنار هم بکار می رود. همچنین نوعی نرم کننده هم است.

تالک – Talc: یکی از مواد اولیه در محصولات پودری به خصوص سایه چشم و رژگونه است. ترکیبی طبیعی که شامل سیلیکون و منیزیم است.

 

تیتانیوم دی اکساید – Titanium Dioxide: در محصولات غلیظ و روشن کننده ای مانند فونداسیون، رژگونه و سایه چشم به کار می رود. همچنین در کرم های ضد افتاب برای محافظت از پوست در برابر UVA و UVB می باشد و از طرفی به پوست هم آسیب نمی رساند.

توکوفرول – Tocopherolیکی از فرم های ویتامین E است (Tocopherol Acetate، Tocopheryl Lioleate و Tocopheryl Nicotinate هم از اعضای خانواده توکوفرول هستند) این ماده به رژ لب و دیگر محصولات آرایشی نرم کننده  مانند کانسیلر و رژگونه کرمی اضافه می شوند و آنتی اکسیدانی ارزان ولی بینهایت قدرتمند هستند.

برای دیدن ترکیبات دقیق در هر لوازم ارایشی

کلیک کنید

 

Card image cap

هنوز هیچ دیدگاهی درج نشده است. شما اولین باشید!